Dorp lanceert de Sente(n)Bon

Na onder andere Aalter, Maldegem en Zulte pakken nu ook de gemeente en de middenstanders van Sint-Laureins uit met een eigen cadeaubon: de Sente(n)Bon.

Er werd voor het project 2.500 euro subsidie binnen gehaald bij de provincie. Je zal bij de gemeentediensten bonnen van 25 en van 50 euro kunnen aankopen. Die komen er binnen enkele weken aan en zullen enkel te gebruiken zijn bij de handelaars en in de horeca van Sint-Laureins en alle deelgemeenten. "Zeker een duw in de rug voor onze plaatselijke zelfstandigen", zegt schepen Claudine Bonamie (Samen). "Ook vanuit de gemeente gaan we de Sente(n)Bon heel vaak gebruiken als relatiegeschenk. Als schepen van Burgerzaken vier ik jaarlijks heel wat huwelijksjubilarissen. Per gouden, diamanten of briljanten paar geven wij een cadeau van de gemeente. Dit is al jaar en dag een vaas, een kader of een klokje. Meestal belandt dit in de kast want koppels die 50 , 60 of 70 jaar getrouwd zijn, hebben alles al staan. Binnenkort gaan ze leuk kunnen winkelen of in een Sents restaurantje kunnen genieten met hun bon."


De aangesloten verenigingen van Sint-Laureins zullen bij de aankoop van die bonnen kunnen genieten van een extra aankoopkorting: 40 euro voor een bon met een waarde van 50 euro, en 20 euro voor een bon met een waarde van 25 euro.


Op maandag 9 mei om 20 uur wordt de nieuwigheid gelanceerd in de Meet. (JSA)

Lees meer