2 Oprichter Kristof Bombeke (vooraan) met de andere supporters in spanning tijdens de match. 
Laenen Oprichter Kristof Bombeke (vooraan) met de andere supporters in spanning tijdens de match. 

"En nu: Kompany naar Vlierzele halen"

SUPPORTERSCLUB TREKT MET 120 MAN NAAR CAFÉ KOMPANY IN ANTWERPEN

120 leden van supportersclub Blue Moon uit Vlierzele schreeuwden gisterenavond in het café van Vincent Kompany in Antwerpen de longen uit hun lijf tijdens Manchester City - AS Roma. "Volgende stap: Kompany zélf naar Vlierzele halen."

De leden van Manchester City-supportersclub Blue Moon kwamen gisterenavond met bussen naar Antwerpen. Zo'n 120 fans keken bij hamburgers en Carlsberg naar de Champions Leaguewedstrijd tegen AS Roma. De meesten daarvan: in lichtblauw-wit. Om toch maar zo goed mogelijk de sfeer te benaderen van zo'n échte match. "Vandaag kijken we gewoon op een groot scherm", zegt oprichter van Blue Moon Kristof Bombeke. "Maar sinds we vier jaar geleden Blue Moon hebben opgestart, proberen we eigenlijk naar elke thuismatch te gaan. Een dure hobby, zeg je? Misschien wel, ja. Met de goedkoopste vlucht en één hotelovernachting betalen we daar elke keer om en bij de 180 tot 190 euro voor. Maar dat hebben we voor Manchester-City wel over."


Blue Moon begon ooit als groepje supporters van Vincent Kompany. Toen ontdekten ze eerder toevallig een voorliefde voor Manchester City. De supportersgroep is vandaag uitgegroeid tot een stevige club van 250 leden. Kristof Bombeke heeft er zowat een voltijdse job aan. Want al die reizen, al die verplaatsingen, en eventuele Europese matchen op verplaatsing voor groepen van soms wel negentig mensen: daar komt wel zoveel werk bij kijken dat er nauwelijks tijd is voor iets anders. "Maar ik doe het ontzettend graag", zegt hij. "Aanvankelijk is die liefde voor Manchester City maar ontstaan door Vincent Kompany. Maar gaandeweg is mijn hart echt bij die club komen te liggen. Mocht Kompany er op een dag weggaan, ik zou er nóg voor supporteren."

2 Ook vader Kompany en Geert De Vlieger kwamen supporteren.
Laenen Ook vader Kompany en Geert De Vlieger kwamen supporteren.

Vader Kompany

Toen Blue Moon een tijdje geleden gecontacteerd werd door Good Kompany, het café dat Vincent onlangs opende in Antwerpen, hoefde Kristof Bombeke geen twee keer na te denken. "Ik wist meteen: hier moeten we iets mee doen." En zo geschiedde. Met meer dan honderd waren ze gisteravond. Zelfs ex-doelman van Manchester City Geert De Vliegher was er. En nadat Kristof in de namiddag nog een sms had gestuurd naar vader Kompany, kwam ook die even dag zeggen.


Vincent nog niet ontmoet


Maar Blue Moon mag dan nog de enige Manchester City-supportersclub in de Benelux zijn, één ding steekt. "Vincent zelf, die hebben we nog nooit mogen ontmoeten", zegt Kristof. "Bij Vincent geraak je niet zomaar. Maar we geven niet op. Ooit halen we hem naar Vlierzele. Of daar zullen we tenminste alles aan doen. Let maar op!" (lacht)


Het werd in Good Kompany gisteravond uiteindelijk een behoorlijk feestje. De wedstrijd strandde uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel. Een tegenvaller. Maar niets wat Carlsberg niet kon verhelpen.

Lees meer