3 De aankoop van deze woning door de gemeente roept heel wat vragen op bij de bewoners van de Olmenlaan.
Frank Eeckhout De aankoop van deze woning door de gemeente roept heel wat vragen op bij de bewoners van de Olmenlaan.

Actiecomité Olmenlaan ontgoocheld na gesprek met gemeente

Aankoop woning blijft doorn in het oog van bewoners Olmenlaan

Actiecomité Olmenlaan blijft ontgoocheld achter na een gesprek met het gemeentebestuur. Dat gesprek ging over de eventuele aanleg van een extra ontsluitingsweg voor de gemeentelijke loods via hun woonwijk. “Ze zijn gewoon niet eerlijk met ons. Op sommige momenten lachten ze ons zelfs uit. We zetten onze acties dus verder", zegt Wendy De Graeve strijdvaardig.

De bewoners van de Olmenlaan in Sint-Lievens-Houtem zetten hun protest tegen een extra ontsluitingsweg van de gemeentelijke loods verder. Nu ligt de in- en uitrit van de loods nog via de Krabbenijk, maar de gemeente heeft plannen om daar verandering in te brengen. Door de aankoop van een woning in de Olmenlaan ziet de gemeente een kans om de loods ook via de achterkant te ontsluiten. Dat is allerminst naar de zin van de bewoners van de wijk. Ondanks het protest zet de gemeente haar plannen door. Op de gemeenteraad van donderdag 28 februari staat de principiële goedkeuring van de aankoop van de bewuste woning geagendeerd. Om meer toelichting te geven bij de aankoop nodigde het gemeentebestuur donderdagavond een delegatie van Actiecomité Olmenlaan uit.

Noodwoning

“We hebben een constructief onderhoud gehad met de mensen van Actiecomité Olmenlaan", laat schepen Tim De Knyf (NH) weten. “Met deze toelichting wilden we de bewoners van de wijk en het actiecomité de juiste omstandigheden schetsen. Het huis in de Olmenlaan wordt in de eerste plaats gekocht als noodwoning. Een bijkomende noodwoning is cruciaal. Dat dit pand paalt aan gemeentelijke eigendom en eventueel enkele faciliteiten kan bieden voor occasionele ontsluiting van de gemeentelijke loods is een meerwaarde. De andere panden in het bezit van de gemeente staan niet leeg of zijn niet geschikt als noodwoning.”

3 Schepen Tim De Knyf: "Indien dit onderzoek zou uitwijzen dat een ontsluiting nuttig en haalbaar is, dan zal dit transport beperkt worden tot een frequentie van gemiddeld één transport per week."
Frank Eeckhout Schepen Tim De Knyf: "Indien dit onderzoek zou uitwijzen dat een ontsluiting nuttig en haalbaar is, dan zal dit transport beperkt worden tot een frequentie van gemiddeld één transport per week."

Via de meerjarenplanning zal onderzocht worden of een ontsluitingsweg van de gemeentelijke loods langs de Olmenlaan, al dan niet nuttig en haalbaar is. “De gemeente heeft een aantal transporten die vooraan, langs de Krabbenijkstraat, niet mogelijk zijn wegens de beperkte hoogte van de loods. Voorbeelden hiervan zijn de levering van strooizout of klinkers en ophalen van afvalcontainers. Indien dit onderzoek zou uitwijzen dat een ontsluiting nuttig en haalbaar is, dan zal dit transport beperkt worden tot een frequentie van gemiddeld één transport per week. Het is geen optie voor het bestuur dat privéwagens van personeelsleden van de loods, noch hun dienstvoertuigen de ontsluiting via de Olmenlaan zullen gebruiken. Om dit onnodig te maken, zal de gemeente -in geval van een ontsluiting- de loods en de koer herinrichten en voorzien van een ruim groenscherm over de hele buitenzone", zegt De Knyf.

Actiecomité Olmenlaan twijfelt aan de eerlijkheid van de gemeente. “Onze argumenten worden niet au sérieux genomen. Op sommige momenten zaten ze ons gewoon uit te lachen. We beraden ons over verdere stappen", zegt Wendy De Graeve in naam van het actiecomité.

3 Actiecomité Olmenlaan beraadt zich over verdere stappen.
Frank Eeckhout Actiecomité Olmenlaan beraadt zich over verdere stappen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer