2 Met een fakkeltocht zetten armoede- en welzijnsorganisaties hun eis voor meer armoedebestrijding in Sint-Niklaas kracht bij.
Ken Laureys Met een fakkeltocht zetten armoede- en welzijnsorganisaties hun eis voor meer armoedebestrijding in Sint-Niklaas kracht bij.

“Armoedebestrijding moet bovenaan politieke agenda”

Met een fakkeltocht door het centrum van Sint-Niklaas hebben armoede- en welzijnsorganisaties woensdagavond hun eis om meer armoedebestrijding kracht bijgezet. Dat gebeurde op de Werelddag van Verzet tegen Armoede.

De fakkeltocht startte aan het Welzijnshuis en eindigde voor het stadhuis. Het was een initatief van Polsslag, een samenwerkingsverband tussen ABVV, Beweging.net, CAW, Den durpel, De Keerkring, Samenlevingopbouw, VLOS, Welzijnschakels, Wijkgezondheidscentrum De Vlier en ZigZag. “De verkiezingen zijn achter de rug. Het echte werk begint nu. Al deze armoede- en welzijnsorganisaties vragen aan de Sint-Nikase beleidsmakers om te kiezen voor een beleid waar iedereen meetelt”, klonk het bij Marjolein Damen van Polsslag.

Zoals bekend wordt in Sint-Niklaas bijna 1 op de 5 kinderen geboren in een kansarm gezin. “Alleen al die vaststelling zou er voor moeten zorgen dat armoede bovenaan op de politieke agenda staat. Maar nog tastbaarder dan cijfers zijn de verhalen van vele Sint-Niklazenaren die trachten te overleven. Facturen die zich opstapelen, doktersbezoeken die worden uitgesteld, geen middelen om iets leuks te doen in de vrije tijd... Iedereen verdient een kwaliteitsvol leven en dat signaal geven we hier samen.”

In de trouwzaal van het stadhuis werd als afsluiter de bekroonde film ‘I, Daniel Blake’ van Ken Loach vertoond. De film vertelt het verhaal van een werkloze 59-jarige schrijnwerker die zijn weg zoekt doorheen de administratieve rompslomp in Groot-Brittanië.

2
Ken Laureys

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer