2 Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Kongostraat en de Hoveniersstraat.
Kristof Pieters Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Kongostraat en de Hoveniersstraat.

“Pas volgende ochtend op de hoogte gebracht van ongeval”

Fietser werd dinsdag aangereden op kruispunt, donderdag overleden aan gevolgen van ongeval

De 61-jarige Ronald De Boey is donderdag overleden aan de gevolgen van een zwaar verkeersongeval eerder deze week. De man kwam met zijn fiets in aanrijding met een auto op het kruispunt van de Kongostraat met de Hoveniersstraat in Sint-Niklaas. Hij liep hierbij een zwaar hersenletsel op. De familie werd pas de volgende ochtend op de hoogte gebracht. “We konden hierdoor geen afscheid meer nemen”, klinkt het boos.

Het dramatische ongeval gebeurde dinsdagavond rond 18.15 uur. Volgens de politie kwam Ronald ‘Ronny’ De Boey uit de Pastoor de Meerleerstraat gereden en wou hij zijn weg vervolgen richting Kongostraat. Een 65-jarige automobilist uit Hamme reed op dat moment in de Hoveniersstraat richting Broedersstraat. Op het kruispunt kwam het tot een aanrijding. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. Het slachtoffer kreeg de eerste zorgen toegediend door een MUG-team en in kritieke toestand afgevoerd naar het AZ Nikolaas.

“Ronny is met zijn hoofd slecht neergekomen en liep hierbij een zwaar hersentrauma op”, vertelt de familie. “Hij was ’s avonds blijkbaar nog aanspreekbaar, maar is nadien in coma geraakt. Dezelfde nacht nog is hij hersendood verklaard.” Ronny De Boey was alleenstaand maar hij had wel een erg nauw contact met zijn zus. Die werd echter pas de volgende ochtend op de hoogte gebracht. “We zijn zelf pas 14 uur later op de hoogte gebracht”, vertelt ze. “We zijn meteen naar het ziekenhuis gereden, maar we hebben jammer genoeg geen afscheid meer kunnen nemen. Dat valt ons erg zwaar. We hebben intussen aan onze advocaat gevraagd om dit te onderzoeken. Ronny was dan wel alleenstaand, maar men had toch wel iets meer inspanningen kunnen doen om zijn meest dichte familie te contacteren. Zijn neefje was als een zoon voor hem.”

As uitstrooien in India

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn voor de familie ook nog onduidelijk. “Ronny kwam van zijn stamcafé Dalton, maar hij was zeker niet dronken. Het ongeval gebeurde wel op een kruispunt met weinig overzicht. We wachten zelf nog op meer informatie van het parket.”

De familie bracht donderdag nog de hele dag door in het ziekenhuis. Na hun bezoek werd de overlijdensakte opgesteld. De beademingsmachine wordt echter nog niet meteen uitgezet, want een team van transplantatieartsen zal de komende uren aan de slag gaan. “We hebben namelijk beslist om zijn organen te doneren om nog zoveel mogelijk andere mensen te helpen”, vervolgt de familie. “Ronny had dit zelf zeker gewild. Hij was een levensgenieter, maar ook een overtuigd boeddhist. Zijn grote droom was trouwens een reis ondernemen naar India. Die wens willen we alsnog vervullen. We gaan Ronny laten cremeren en willen zijn as in India laten uitstrooien.”

2 Ronny De Boey kwam terecht op de voorruit en werd over de wagen heen geslingerd
Kristof Pieters Ronny De Boey kwam terecht op de voorruit en werd over de wagen heen geslingerd

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer