Schepenen Wout De Meester en Bart De Bruyne: “In het stadscentrum zijn er weinig plekken voor kinderen om te spelen. Daarom gaan we een grote, avontuurlijke speelzone inrichten in het bosgedeelte van het stadspark.”
JVS Schepenen Wout De Meester en Bart De Bruyne: “In het stadscentrum zijn er weinig plekken voor kinderen om te spelen. Daarom gaan we een grote, avontuurlijke speelzone inrichten in het bosgedeelte van het stadspark.”

Deel stadspark wordt avontuurlijke speelplek

De stad gaat het nieuw aangeplante deel van het stadspark inrichten als grote, avontuurlijke speelplek. De komende maanden wordt er een ontwerp uitgewerkt, om tegen het voorjaar van 2020 klaar te zijn met de inrichting. “Bedoeling is om er speeltoestellen en avontuurlijke elementen te plaatsen en ruimte te creëren om kampen te bouwen”, klinkt het.

De stad heeft een budget vrijgemaakt van 4.500 euro voor een ontwerpopdracht aan het Regionaal Landschap Schelde Durme. Dat moet een kwalitatief en participatief ontwerpplan uitwerken voor het deel van het stadspark tussen het fietspad en de Moerlandstraat. Dat deel werd een tiental jaar geleden volledig opnieuw aangeplant. Intussen is dat jonge bos voldoende volgroeid om een nieuwe functie te krijgen. “We gaan het bos openstellen en omvormen tot een grote, avontuurlijke speelzone”, aldus schepen voor Jeugd Bart De Bruyne en schepen voor Natuur Wout De Meester (Groen). “In het stadscentrum zijn er weinig plekken voor kinderen om te spelen. Daarom willen we dit deel van het stadspark op die manier inrichten, zodat kinderen uit de hele stad hier terecht kunnen.”

Het Regionaal Landschap Schelde Durme is intussen bezig met het ontwerp. Tijdens de Buitenspeeldag dit voorjaar krijgen kinderen de kans om feedback te geven. In mei hoopt het stadsbestuur klaar te zijn met het ontwerp, voor de ‘Dag van het park’. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Moorthamer

    Niet moeilijk alle plaatsen die vrij komen bebouwen ze maximaal en wordt er geen ruimte vrij gemaakt voor speel ruimte, ze hadden beter waar cinema staat een ander project ontwikkelt want dat staat niet op zijn plaats daar.zelfde met de site van slachthuis willen ze maximaal bebouwen, goed dat er hevig protest is van de gebuurte anders stond het er al vol gestuwd met hoogbouw en dergelijke!

Lees meer