2
Foto's Joris Vergauwen

Waaslanders flitsen mee

AL HONDERDEN REACTIES NA ÉÉN DAG CAMPAGNE VOOR FLITSMARATHON

De campagne 'Ik flits mee' heeft na één dag al een hele hoop reacties opgeleverd. Iedereen kan via het internet een flitscontrole aanvragen, wat één van de komende weken een vervolg krijgt met een flitsmarathon door de lokale verkeerspolitie. "Deze campagne kan een grote flitsactie opleveren op initiatief van de burger. We gaan hier zeker aan deelnemen", aldus korpschef Johan De Paepe.

Het leverde in Sint-Niklaas gisterenavond al 122 aanvragen voor flitscontroles op. Onder meer in de Baenslandwijk willen nogal wat mensen de bemande flitscamera van de politie ontvangen, met aanvragen uit de Pastoor De Meerleerstraat, Kardinaal Cardijnlaan, Colmarstraat, Driegaaienstraat en Broedersstraat. In die buurt is vorig jaar de verkeerscirculatie veranderd, wat nogal wat nieuwe bewegingen heeft veroorzaakt.

2
Vergauwen

De Ring

Ook op de ring, met de as Guido Gezellelaan, Spoorweglaan en Leopold II-laan, en de baan naar Nieuwkerken, van Vijfstraten tot Turkyen, zijn er veel aanvragen. Net als in de Hoge Bokstraat en op het hele traject van de N70. "We krijgen regelmatig aanvragen voor flitscontroles, via Facebook of telefonisch. Vaak gaan we dan na of er extra controles nodig zijn", stelt korpschef Johan De Paepe. "Deze campagne is zeker een goed initiatief. We hebben natuurlijk al in een hele reeks straten een wekelijks flitsprogramma. Maar dit kan een grote flitsactie opleveren op initiatief van de burger. We gaan hier dus ook zeker aan deelnemen."


In Beveren staat de Dijkstraat met stip op nummer één wat aangevraagde flitslocaties betreft. De weg is ook door de Fietsersbond al vaak als zwart punt naar voor geschoven. Het snelheidsregime werd al verlaagd van 70 naar 50 km/uur, maar er wordt nog vaak te snel gereden. Bovendien zijn er gelijkgrondse fietspaden die niet gescheiden zijn van de rijbaan.


De Provinciale Baan in Vrasene komt ook vaak terug in het lijstje. Andere straten waar er te snel gereden wordt zijn de Fabriekstraat in Kallo en de Bankstraat en Bergstraat in Haasdonk. Ook de N70 heeft meldingen voor controles.


In Zwijndrecht zijn er vreemd genoeg aanvragen voor flitscontroles in de Alfred Oststraat. Blijkbaar is daar veel sluikverkeer van de N70 naar de Pastoor Coplaan en E17.

Kruibeke

In Kruibeke worden de meeste snelheidscontroles gevraagd op de gewestweg tussen de drie dorpskernen Bazel, Kruibeke, Rupelmonde.


In Sint-Gillis-Waas worden vooral snelheidscontroles gevraagd op de as vanuit Sint-Niklaas. De provinciale baan kent blijkbaar ook zware voeten, want in de Zandstraat werden ook heel wat controles gevraagd. In Stekene is er vooral in het centrum een probleem met snelheidsduivels.

Lokeren

In Lokeren kwamen er nog geen opvallende locaties uit de bus. Enkel voor Doorslaardorp waren er wat aanvragen. "Op dit moment voert de politie al flitscontroles uit als daar vraag naar is", weet schepen Sabine Van Rysselberghe (Open Vld).


Ook in Temse moet het initiatief nog groeien, hoewel er duidelijk in de buurt rond de Gasthuisstraat en Kouterstraat bezorgdheid is.

Lees meer