Het meisje dat verdween.
RV Het meisje dat verdween.

Goed nieuws: meisje (12) dat woensdag verdween is terecht

Het twaalfjarige meisje dat afgelopen woensdag spoorloos verdween in Sint-Pieters-Leeuw is sinds vrijdagavond terecht. Dat laat de mama weten. De ouders konden haar na eigen speurwerk aantreffen in Brussel. Ze nemen nu nieuwe stappen om hun dochter verder te laten begeleiden.

De adoptieouders van Y. maakten zich ernstige zorgen nadat het twaalfjarige meisje woensdagavond bij hun thuis vertrok. Sindsdien ontbrak elk spoor naar de jonge tiener. Door haar verleden in Chili kampt ze met een complex trauma.

De ouders van het meisje zagen haar woensdagavond voor het laatst bij hen thuis in de Dennenlaan. “Mijn man was met Y. naar de dokter gegaan omdat ze een blessure aan haar voet had”, vertelde mama Katleen toen. “Rond 18 uur arriveerde ze terug thuis en mijn kwam naar boven waar hij mij inlichtte over het verloop van het doktersbezoek. Y. kwam niet naar boven waardoor we poolshoogte gingen nemen, maar toen bleek ze spoorloos verdwenen te zijn. We zijn onmiddellijk in onze wagen gesprongen en hebben de volledige buurt uitgekamd, helaas zonder resultaat.”

Wachtlijst jeugdpsychiatrie

De Dennenlaan is een zijstraat van de zeer drukke Bergensesteenweg tussen Zuun en Negenmanneke. De ouders hoopten dat iemand haar daar nog heeft gezien en zo aanwijzingen kon geven. “Mogelijk had ze op voorhand ook iets afgesproken met iemand, want het is amper te vatten hoe ze op nog geen tien minuten tijd spoorloos kon verdwijnen”, ging het verder. 

“Y. verblijft sinds maart 2015 bij ons in België, en is afkomstig uit Chili. Intussen spreekt ze ook fantastisch goed Nederlands – je zou niet zeggen dat ze hier nog maar vier jaar woont. Ondanks ze perfect geïntegreerd is, kampt ze een zwaar en complex trauma door gebeurtenissen in haar verleden. Dat werd vastgesteld in het ziekenhuis en ze staat op een wachtlijst om opgenomen worden in de jeugdpsychiatrie. Helaas zijn de wachtlijsten hiervoor in ons land enorm lange en was er tot nu toe nog altijd geen plaatsje voor haar. Sinds januari is het de vierde keer dat ze wegloopt, maar telkens was ze na enkele uren opnieuw terecht. Een keer belde ze mij ook op met de vraag haar te komen halen.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric brack

    hopelijk wordt ze snel gevonden !!

  • Elisa deJong

    erg.. hopelijk gauw gevonden EN geholpen.. veel liefde werkt mss wel beste..

Lees meer