RV

Tienermeisje (12) opnieuw terecht nadat ze deze namiddag verdween uit het UZ Leuven

Y., het twaalfjarige meisje uit Sint-Pieters-Leeuw dat vandaag opnieuw wegliep, is terecht. Ze werd teruggevonden in Brussel nadat ze er deze keer vandoor ging uit het UZ Leuven, campus Gasthuisberg. De ouders vroegen aan mensen wie haar opmerkte onmiddellijk het noodnummer van de politie te bellen.

Het Chileens adoptiemeisje kampt met onder meer een hevig trauma en verbleef momenteel nog altijd in het UZ Leuven. Volgens bewakingsbeelden zou ze rond 15 uur naar buiten zijn gelopen. De moeder plaatste opnieuw een opsporingsbericht op Facebook.

De tiener kwam in het UZ Leuven terecht nadat ze woensdagavond 20 maart ook al bij haar thuis was weggelopen. Haar vader trof haar de vrijdag nadien aan in een café in de omgeving van het Brusselse Zuidstation. De ouders trokken toen in onze krant al aan de alarmbel over het schrijnend opvangtekort in de jeugdpsychiatrie. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Elisa deJong

    Precies, waar ze liefde en aandacht krijgt en weer levensmoed

  • DIRK RASSCHAERT

    Wanneer dit meisje met zo'n trauma rondloopt, met kans op weglopen, waarom wordt ze dan dan niet verzorgd in een gesloten instelling. Dit wil niet zeggen opgesloten in haar kamer of afdeling, maar waar de buitendeuren toch afgesloten zijn of met een sluis werken die door een medewerker moeten geopend worden? Ter bescherming van haarzelf en ter geruststelling van haar ouders!?

Lees meer