Chirojongens en - meisjes gaan samen voor nieuwbouw in Hospitaalstraat

Tegen 2023 wil de Stadense Chiro een nieuwbouw realiseren in de Hospitaalstraat, op de plaats waar vandaag de Chirojongens hun lokalen hebben.


De Chiro plant er een nieuwbouw met een grote refter en keuken, met plaats voor zowel de jongens- als de meisjeschiro.


Een tweetal jaar geleden deden geruchten de ronde dat de Chiromeisjes gingen moeten verhuizen uit hun lokalen achter de gemeenteschool, omdat de gemeente er serviceflats gepland had. Die plannen zijn intussen van tafel geveegd en de Chiro kan er probleemloos blijven, maar toch opteren ze nu voor een verhuis.


"De laatste maanden voerden we gesprekken met de gemeente en we beslisten om alles te centraliseren in de Hospitaalstraat, met twee aparte werkingen op een locatie", zegt Wouter Van Vooren van koepelorganisatie vzw Jochimee. "We hebben al een aantal voorzichtige schetsen gemaakt, zijn andere Chirolokalen gaan bezoeken en tegen het einde van het jaar willen we met een definitief plan komen. In 2021 willen we starten met de bouw, afhankelijk van het financiële plaatje." De Chiro is van plan om de lokalen van de Chiromeisjes te verkopen aan de gemeente, om alvast dat geld te kunnen investeren in de nieuwbouw. (SVR)

Lees meer