Pieters

OCMW voert project Zwoezelhuis af

Het OCMW van Stekene heeft het project Zwoezelhuis definitief afgevoerd. Het was de bedoeling om de oude pastorij te slopen voor een nieuwbouw waar vijftien personen met een mentale beperking konden samenwonen onder begeleiding. Door de uitbreiding van rusthuis Zoetenaard en de bouw van dertig sociale appartementen is het financieel niet langer mogelijk om het Zwoezelhuis te realiseren.

De plannen voor het Zwoezelhuis slepen al meer dan zeven jaar aan. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Kerkfabriek het tehuis zou bouwen en verhuren aan het OCMW, maar er werd geen akkoord bereikt over de huurprijs. Plan B was de aankoop van de oude pastorij en een samenwerking met de vzw De Sperwer. Het dossier stond op de wachtlijst voor subsidies, maar de gemeente en het OCMW trekken nu zelf de stekker uit het project.


"We moesten een keuze maken", verklaart burgemeester Stany De Rechter. "Zo is er de uitbreiding van rusthuis Zoetenaard en de bouw van dertig sociale appartementen. Hiervoor zijn al een deel van de subsidies toegekend. Deze projecten waren het verst gevorderd. De bouw van de sociale flats is zelfs al gestart. Als compensatie zijn er wel enkele flats voorbehouden voor mensen met een handicap."

Hoop aan diggelen

Gemeenteraadslid Christophe Creve (sp.a) betreurt echter deze keuze. "Mindervalide personen hadden al jaren de hoop dat het opvanghuis er zou komen. En nu is dat plots niet meer het geval", reageert hij. De oude pastorij zal nu terug verkocht worden. (PKM)

Lees meer