De acteurs en muzikanten van Musikalo zijn klaar voor het totaalspektakel 'Ware Vrienden'.
Foto Mozkito De acteurs en muzikanten van Musikalo zijn klaar voor het totaalspektakel 'Ware Vrienden'.

Musikalo viert 150ste verjaardag met totaalspektakel 'Ware Vrienden'

Muziekvereniging Musikalo bestaat 150 jaar en die verjaardag wordt gevierd met het totaalspektakel 'Ware Vrienden'. De muzikanten van Musikalo krijgen daarbij de steun van Toneel Tijl, het koor Eigenwijs en Theater Blabla.

'Ware Vrienden' wordt een spektakel met muziek, woord en zang. "We keren terug in de geschiedenis, naar de tijd toen ons dorp nog twee politieke strekkingen kende: de bokken en de geiten", vertelt voorzitster Hilde Van der Cruys. "De vrienden Vic en Wannes groeien op in de twee verschillende kampen. Ze willen vrienden zijn, maar de politieke vetes spelen hen parten."Zowel de bokken als de geiten hadden destijds hun eigen fanfare of harmonie.


"Vic en Wannes proberen om de politiek achterwege te laten en de twee muziekmaatschappijen bij elkaar te brengen. De politieke tweestrijd is de rode draad doorheen het stuk. Een deel is realiteit, een ander deel is fictie."


Om de tweestrijd te benadrukken zullen de muzikanten ofwel in het wit ofwel in het zwart gekleed zijn.


De voorstellingen van 'Ware Vrienden' hebben plaats in cultureel centrum De Ploter in Sint-Katherina-Lombeek op vrijdag 22 en zaterdag 23 december om 19 uur. Op zaterdag is er een extra voorstelling om 14 uur. Tickets en info via


www.ccdeploter.be. (WDS)

Lees meer