Deze 50 acteurs brengen het verhaal van Tijl Uilenspiegel in een nieuw jasje.
Foto Mozkito Deze 50 acteurs brengen het verhaal van Tijl Uilenspiegel in een nieuw jasje.

Toneel Tijl viert 50ste verjaardag met 50 acteurs

Toneel Tijl bestaat 50 jaar en die verjaardag wordt gevierd met het theaterstuk 'Tijl Uilenspiegel en Filip II', met de oerklassieker Tijl Uilenspiegel als inspiratie. Maar liefst 50 acteurs zullen op de planken van het CC De Ploter staan. "Het verhaal van Tijl Uilenspiegel als kwajongen en zijn goede vriend Lamme Goedzak gaat veel verder dan dat", vertelt Kaat Raspé. "Tijl Uilenspiegel had ook een duistere tegenpool, namelijk kroonprins Filip II. Die dwarsboomt het leven Tijl. De vraag is dus of Tijl de donkere plannen van de prins kan stoppen. Het is niet alleen grappige maar ook een spannende voorstelling."


De acteurs vormen een mis tussen jong talent en oude rotten. De meisjes van Eigenwijs zorgen voor de muzikale ondersteuning. De regie is in handen van Pieter Klinck. De première heeft plaats op vrijdag 24 november in De Ploter. Nadien volgen er nog voorstellingen op zaterdag 25 november en op vrijdag 1 en zaterdag 2 december. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar aan de balie van De Ploter of via www.ccdeploter.be.


De vijftigste verjaardag van Toneel Tijl zal nog een tijdje worden gevierd. Op 31 maart is er onder meer een viering in aanwezigheid van Cultuurminister Sven Gatz. (WDS)

Lees meer