Ilse De Keyzer met haar derde boek.
Foto Bollen Ilse De Keyzer met haar derde boek.

Boeken Ilse De Keyzer worden toneelstuk

De eerste twee boeken van Ilse De Keyzer uit Tielt-Winge, 'Harde Noten' en 'Papieren vriendin', zijn omgevormd tot een gelijknamig toneelstuk. De komende maanden wordt het stuk in allerlei scholen opgevoerd.

Samen met Kristof Francis van Studio Gekko werd een monoloog over pestgedrag uitgewerkt. "In de monoloog blikt Sep, de broer van het gepeste meisje Kaat uit mijn boeken, terug op de jaren waarin zijn zus gepest werd", vertelt Ilse. "Het stuk is geschreven op maat van de tien- tot veertienjarigen."


Zopas is het stuk in première gegaan in een school in Sint-Truiden. "De voorstelling wordt nog in een tiental scholen gespeeld en ook voor volgend jaar lopen de boekingen al binnen", voegt ze eraan toe.


De reacties zijn erg positief. "De leerlingen zijn echt geraakt door het stuk", zegt ze. "Achteraf werd er ook over concrete pestgevallen gepraat, wat de bedoeling is. Er is ook een bundel samengesteld om het onderwerp met de kinderen te bespreken."


Een nabespreking met de auteur is mogelijk. De monoloog wordt op aanvraag gespeeld. Voor info of reservaties: info@studiogekko.be. Ilse De Keyzer werkt ondertussen aan haar vierde boek. (GMA)

Lees meer