Man riskeert voorwaardelijke straf voor stalking ex

Een 45-jarige sales manager uit Zulte staat in de Brugse rechtbank terecht voor de stalking van Christel Bostoen uit Tielt. Ze werd na hun relatiebreuk eind 2013 bestookt met haatsms'en.

Luc D. (45) uit Zulte en Christel Bostoen uit Tielt leerden elkaar in het voorjaar van 2013 kennen via Facebook. In het najaar kregen ze een relatie, maar halfweg oktober verbrak de voormalige zaakvoerster van restaurant 't Molenhof de relatie. Dat kon Luc D. echter niet verkroppen. Hij bestookte haar zes weken met haatsms'en. "Ze werd uitgescholden en vernederd."


D. beschadigde ook de Porsche van Christel en plaste op het graf van haar vader. Op 15 november zou D. brand hebben gesticht in het tuinhuis van Christels moeder, bij wie Christel toen woonde. "Gelukkig werd de brand opgemerkt, want dichtbij stond een volle mazouttank", aldus meester Ghys, die voor Christel een morele schadevergoeding van tienduizend euro vroeg.


Het openbaar ministerie vorderde een strenge voorwaardelijke straf. Luc D. werd op 19 november opgepakt en bekende alle feiten, behalve de brandstichting. "Ik ben de pedalen verloren na de breuk, maar dat is geen excuus", vertelde hij gisterenmorgen. "Mocht ik brand hebben gesticht, zou ik dat ook toegeven."


Christel zakte met haar moeder naar de rechtbank af. "Ik ben altijd een sterke vrouw geweest, maar ben nu nog maar een schim van mezelf. Mijn papa was mijn god en zelfs zijn graf heeft hij besmeurd", verklaarde ze.


Vonnis op 13 juni. (SDVO)

Lees meer