Piet Dejonghe, Simon Bekaert, Ives Desmet en Dieter Desmet op de weide. Briek Dejonckheere (11) kijkt al uit naar het nieuwe MTB-terrein.
Foto Sam Vanacker Piet Dejonghe, Simon Bekaert, Ives Desmet en Dieter Desmet op de weide. Briek Dejonckheere (11) kijkt al uit naar het nieuwe MTB-terrein.

Schaapjes ruimen plaats voor mountainbikepiste

Tieltse mountainbikeliefhebbers kunnen straks hun hart ophalen in eigen stad, want begin volgend jaar komt er een mountainbikepiste op een weide langs de Stokerijstraat. Mountainbikeclub 26/9INCH vraagt al sinds 2004 om zo'n parcours.


"Een trainingspiste is een enorm gemis in onze regio, zowel voor mountainbikers als voor cyclocrossers", legt voorzitter Ives Desmet uit. "Om de techniek echt goed bij te schaven zonder in een bos te moeten gaan ploeteren moeten we al bijna naar de andere kant van het land rijden, naar het Sven Nys Cycling Center in Tremelo.


De vraag van de club raakte tot bij Simon Bekaert, sp.a-schepen en voorzitter van de Tieltse Bouwmaatschappij. "We hadden nog een stuk grond van een hectare liggen in de Stokerijstraat. Nu is daar een schapenweide, maar voor de beestjes is er elders plaats. We stellen de grond gratis ter beschikking."


26/9INCH start dit najaar met de aanleg en Ives Desmet is volop bezig met het uittekenen van het terrein. "We zorgen voor verschillende ondergronden, heuveltjes, rotsen en andere obstakels."


Wie een handje wil helpen of meer info wil, kan terecht op 269INCHMTB@ gmail.com. (SVR)

Lees meer