Verpleegkundeschool Vives HBO5 voorziet een AED-toestel in de Beernegemstraat. De docenten voorzien ter gelegenheid van de inhuldiging een opleiding
RV Verpleegkundeschool Vives HBO5 voorziet een AED-toestel in de Beernegemstraat. De docenten voorzien ter gelegenheid van de inhuldiging een opleiding

Verpleegkundeschool Aleydis zorgt voor AED-toestel in Beernegemstraat

Ter hoogte van verpleegkundeschool Aleydis in de Beernegemstraat 5  komt er een nieuw AED-toestel. Het gaat om een initiatief van de school, met steun van vzw Heartsaver.

Een AED-toestel is een draagbare defibrillator waarmee elektrische schokken toegediend kunnen worden in noodgevallen. Dergelijke toestellen zijn inmiddels op verschillende openbare plaatsen in tal van gemeenten ter beschikking. In de onmiddellijke omgeving van het Hulstplein en de Beernegemstraat was dat tot op heden niet het geval. “We voorzien een AED-toestel aan de muur ter hoogte van de ingang van de school” legt Kathleen Demeyere van Aleydis uit. “De inhuldiging van het toestel is gepland voor dinsdag 5 februari. Voorafgaand aan die inhuldiging zorgen onze docenten tussen 16 en 18 uur voor een gratis infosessie met workshops over levensreddende handelingen.”

Inschrijven voor die workshops kan nog tot 26 januari via 056/60.24.68 of www.aleydis.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer