Met toeters, bellen, fluiten en alles wat geluid maakt trokken leerlingen en leerkrachten de speelplaats op.
Foto Bollen Met toeters, bellen, fluiten en alles wat geluid maakt trokken leerlingen en leerkrachten de speelplaats op.

Leerlingen PISO luiden letterlijk de bel voor kwaliteitsonderwijs

Om klokslag 10.20 uur hebben de leerlingen van de provinciale school PISO gisteren de bel geluid in het kader van 'Saved by the bell'. Ze deden dat om aandacht te vragen voor kwaliteitsonderwijs voor alle kinderen ter wereld.

Met toeters, bellen, fluiten, kortweg alles wat geluid maakt, werd gisteren aandacht gevraagd voor kwaliteitsonderwijs. Het idee hiervoor kwam van Studio Globo, een organisatie die de leerlingen van het PISO in contact bracht met een klasje in Peru. "De leerlingen van de tweede moderne B hebben al langer contact met de Peruviaanse klas", zegt directeur Paulette Wouters. "Vorig jaar, toen ze nog in klas 1A zaten, werkten ze aan een voorstelling van hun klas aan de hand van foto's en filmpjes. Die werd toen doorgestuurd naar de jongeren in Manthoc, Peru. Die hebben nu op hun beurt ook een filmpje doorgestuurd. Om onze actie onder de aandacht te brengen en (letterlijk) gehoor te krijgen, hebben we alle toeters en bellen bovengehaald", aldus Wouters. (HCH)

Lees meer