Een leerlinge leest voor aan enkele rusthuisbewoners.
Bollen Een leerlinge leest voor aan enkele rusthuisbewoners.

PISO-leerlingen lezen voor in rusthuis

Leerlingen van de provinciale school PISO lazen gisteren in het kader van de voorleesweek voor in het Woonzorgcentrum Tweepoorten aan de Raymaeckersvest.

Vijftien leerlingen lazen voor aan een 40-tal senioren, ook aan enkele residenten van de gesloten afdeling. De leerlingen van GW maakten de bejaarden ook bewust van hun zintuigen.


"Vanuit de afdeling Gezondheids- en Welzijnswetenschappen (GW) zetten we dit jaar een aantal projecten op. We werken het hele schooljaar door samen met WZC Tweepoorten, ook met okan - leerlingen PISO, kleuterscholen van Immaculata en Freinetschool De Tinteltuin. Anders dan een afdeling bejaardenzorg, heeft GW oog voor de gehele mens. Er is een groepje dat zich ontpopt tot gezondheidscoaches, een groepje werkt rond apps over gezondheid, een testteam voor materiaal rond zelfbewustzijn, veganisme enz." zegt Sarah Hillaert, leerkracht Nederlands.


De leerlingen van 5GW gingen gisteren voorlezen aan kinderen in het Immaculata, waar ze op een interactieve manier te werk gingen met kamishibai, story cubes, zelfgemaakte sokpoppen en voorlezen met een zaklamp. De leerlingen van 6GW gingen naar Vulpia - Tweepoorten. Ook daar gingen ze interactief tewerk, met een kamishibai-sprookje, waarbij de grote prenten gesprekken uitlokten, en met een aantal cursiefjes, in de sfeer van 'Het Schurend Scharniertje" van weleer op de radio. De leerlingen lazen ook de dagkranten voor of lazen die samen met de bewoners.

Lees meer