Bart De Bondt in zijn zaak.
Bollen Bart De Bondt in zijn zaak.

Topkok Bart De Bondt sluit restaurant in januari

Restaurant Bart De Bondt sluit in januari de deuren in de Broekstraat, en zo wordt Tienen meteen een culinaire topzaak armer. Al gaat kok Bart De Bondt op zijn 36ste natuurlijk nog niet met pensioen. “We gaan zeker nog enkele jaren door, maar op een andere locatie.”

De Bondt leerde het vak in de Hotelschool in Wemmel. Hij volgde stage in La Brouette, Bruneau en De Swaene. Werkervaring deed hij op als chef in Grand Hotel de la Molignée. Later opende hij zijn eigen restaurant, samen met Natacha.

En restaurant Bart De Bondt maakte al snel naam, met een 12 op 20 in Gault&Millau en drie vermeldingen in de Bib Gourmand Benelux — het kleine broertje van de Michelingids, dat de beste restaurants met een volledig menu voor maximaal 37 euro oplijst.

De Bondt werd ook meermaals geselecteerd voor ‘Jong Keukengeweld’, een initiatief van Vlaanderen Lekkerland waarbij 45 jonge Vlaamse chefs een betaalbaar menu serveren om mensen tussen 18 en 30 jaar over de streep te trekken. Als Flemish Kitchen Rebel mocht Bart bovendien ook nog eens de Vlaamse gastronomie promoten in het buitenland.

Verder kijken

“Sinds 2005 hebben we keihard gewerkt in het restaurant, en we kijken met veel plezier terug op die periode”, zegt De Bondt. “Het heeft ons gevormd tot de restauranthouders die we vandaag zijn. Als 22-jarige heb ik destijds de kans gegrepen om in dit mooie pand in de Broekstraat een mooi verhaal te schrijven, maar nu moeten we verder kijken.”

Verder dan Tienen, dus. “Op donderdag 10 januari 2019 draaien we onze laatste shift”, klinkt het. “Al hebben we eerst wel nog enkele verrassingen klaarstaan. Zo zullen we voor het eerst de deuren openen op oudejaarsavond, kwestie van 2018 in schoonheid af te sluiten. We willen iedereen ook graag bedanken voor het vertrouwen. Zo kwamen we ook op het idee om een afscheidsmenu met een toegankelijke prijs op te stellen. Voor de wijnliefhebbers bieden we een hele selectie van onze kaart aan voor scherpe prijzen.”

Wat de toekomstplannen van Bart en Natacha zijn, wil het koppel nog niet kwijt. “Natuurlijk kan ik op mijn 36ste niet stoppen met koken. We gaan dus nog enkele jaren door, maar op een andere locatie. Daarover later zeker meer. Eerst gaan we in Tienen op een mooie manier afsluiten. We zijn ook nog altijd op zoek naar een overnemer, dus voorstellen zijn welkom!”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRANCIS vanoverschelde

    Er zullen er nog volgen .sinds 1989 en nu is 70% van tienen dood . 4 CINEMAS 10 FUIFZALEN en horeca en winkels zijn ontelbaar . Nu hebben we Apcoa. Migranten. Zwerfvuil en het modernste station van Europa. Fantastische vooruitgang

Lees meer