Brand Bollobos verwoest mobilhome en beschadigt woning
Kenny Van Woensel/RV Brand Bollobos verwoest mobilhome en beschadigt woning

Brand verwoest mobilhome en beschadigt woning

Gelukkig geen gewonden

In het Bollobos in Tremelo is vrijdagavond een mobilhome volledig uitgebrand. Daar bleef het niet bij, de vlammen sloegen over naar de aanpalende woning waar de badkamer en de eerste verdieping schade opliepen. Op het eerste zicht leek het getroffen huis niet onbewoonbaar te zijn. 

Een buurtbewoner alarmeerde rond 19 uur de brandweer, hij had twee luide knallen gehoord en vuur opgemerkt. De Leuvense brandweer was een klein kwartier later ter plaatse. Zij kregen hulp van hun collega’s van de brandweerpost van Aarschot. Bij hun aankomst bleek dat de mobilhome volledig in lichterlaaie stond en dat het vuur naar de aanpalende woning overgeslagen was. De ruiten van de badkamer waren door de hitte al stuk gesprongen en de vlammen hadden de eerste verdieping al bereikt. Het huis van de buren was ook even in gevaar, maar dat kon gevrijwaard worden. Ondertussen was ook al duidelijk geworden dat de eigenaars niet thuis waren. 

De brand was onder controle rond 20 uur en er werd nog even nageblust. Hierbij werden enkele pannen van het dak afgebroken om te controleren of er zich daar geen brandhaarden bevonden en om te controleren of er niets nasmeulde. De bewoners zullen nog veel opruimwerk hebben, de brandweer had geen melding gekregen dat het pand onbewoonbaar was. Aan de oorzaak van de brand zou een ontplofte gasfles liggen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Watteeuw

    Hoe kan een gasfles ontploffen zou dat eens willen weten ?

Lees meer