Ton Wiggenraad

Belager van justitieassistente moet alcoholprobleem aanpakken

De 58-jarige Jan K. uit Turnhout moet van de correctionele rechtbank in Turnhout werk maken van zijn alcoholverslaving. Die voorwaarde werd opgelegd in het kader van een autonome probatiestraf die de man kreeg voor belaging van een justitieassistente.

Jan K. liep in het verleden al twee veroordelingen op. In het kader van die veroordelingen werd hij telkens begeleid door dezelfde justitieassistente uit Turnhout. Maar na afsluiting van het tweede dossier, kon Jan K. de vrouw niet met rust laten.

“Hij nam voortdurend contact met haar op. Niet alleen via haar werkadres, maar ook via haar privételefoon. Hij bleef haar contacteren, hoewel hij wist dat ze er niet mee gediend was”, verduidelijkte de advocate van het slachtoffer tijdens de behandeling van de zaak.

De belaging leverde Jan K. opnieuw een veroordeling op waarbij hij zich moet laten begeleiden door een justitieassistente.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer