Beklaagde A.H. bij een eerdere verschijning voor de rechter in juni 2017.
Jef Van Nooten Beklaagde A.H. bij een eerdere verschijning voor de rechter in juni 2017.

Ex-gedetineerde takelt gastheer toe met hamer: 37 maanden cel

De 37-jarige A.H. uit Duffel mag een gevangenisstraf van 37 maanden bijschrijven op zijn strafblad. Hij is veroordeeld voor zwaar geweld op een Turnhoutenaar die hem onderdak had aangeboden.

Het geweld deed zich voor in de nacht van 2 op 3 maart 2017. A.H. had niet zo lang voordien de gevangenis mogen verlaten na één van zijn zestien eerdere veroordelingen. Na zijn vrijlating kreeg hij onderdak bij een man in Turnhout, maar die bekocht zijn gastvrijheid bijna met zijn leven. Toen het slachtoffer op een avond thuis kwam, werd hij zonder reden aangevallen door A.H. Die sloeg en stapte hem twee uur lang. De agressor gebruikte daarbij ook een schroevendraaier en een hamer.

Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hele lichaam en hield er een blijvende arbeidsongeschiktheid van 10% aan over. De rechtbank tilt zwaar aan het gratuite geweld. Het levert A.H. een 17de veroordeling op: 37 maanden cel en een geldboete van 1.600 euro.

Aan zijn slachtoffer moet A.H. een schadevergoeding van 10.400 euro betalen.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • an van den put

    wa is da nu weer voor straf, dieje gast zal nooit veranderen. die straf had veel meer moeten zijn

  • Maraia Ceraia

    10000 euro schadevergoeding, wat is die man daar nu mee, dat had eerder rond de 50000 of meer moeten zijn.

Lees meer