V.l.n.r: Eric, Steven, Cor en Dennis van slagerij Havermans, de beste charcuteriemakers van België.
Foto Ton Wiggenraad V.l.n.r: Eric, Steven, Cor en Dennis van slagerij Havermans, de beste charcuteriemakers van België.

Havermans is beste charcuteriemaker

FAMILIESLAGERIJ LAAT 150 CONCURRENTEN IN HET STOF BIJTEN

De familie Havermans kwam, zag en overwon 150 collega's op de "We zijn met de kalverstaart rond onze nek geboren", lacht Eric Havermans uit Beerse, wanneer we hem feliciteren met de zondvloed aan prijzen die de familie won.

"Mijn broer startte in de jaren 60 een zaak in Turnhout en ondertussen heeft de zoon de zaak overgenomen en is er in Oud-Turnhout nog een winkel bijgekomen. Een neef van ons startte ook in de jaren 60 in Deurne en ikzelf in 1984 in Beerse. Ook mijn zoon zit ondertussen mee in de zaak. De opvolging is dus verzekerd (lacht). Om maar te zeggen: het zit in ons bloed. Mijn vader en zijn broers deden vroeger ook niets anders dan thuis slachten."

Kortrijk

De expo in Kortrijk duurde 4 dagen. In totaal namen zo'n 150 handelszaken deel aan de wedstrijd. De meer dan 1.000 inzendingen verdeeld over 14 rubrieken werden door een team van 100 juryleden beoordeeld.


Havermans behaalde met zijn 58 bereidingen maar liefst 37 keer goud, 11 keer zilver en 2 keer brons. Bovendien haalt de slagersfamilie de hoofdprijs binnen in de categorie schotel vers vlees en bereide of ovenklare gerechten.


Kers op de taart is natuurlijk dé gouden Eurobeef-trofee, die uitgereikt wordt aan de kandidaat die de meeste punten scoort over alle rubrieken.

Gouden kip curry

"We hebben onder meer goud behaald met onze kip curry, aspergesalade en steaksalade. Ook de varkenswangetjes, de vidé en stoofvlees vielen blijkbaar in de smaak. We zijn zelf ook trots op onze patés in hun verschillende varianten zoals de peperpaté en paté van de bomma."


De jongste telg, Dennis Havermans (28) is een gelukkig man.


"We zijn supertrots op deze score. We hebben allemaal hard gewerkt om hier te geraken. Het is leuk om te weten dat de producten die we onze klanten aanbieden, bekroond worden door een vakjury."

Blijven brainstormen

Ouderdomsdeken Karel is ook trots. "We zijn blij dat Dennis ons steeds scherp houdt en vroeg om mee te doen met de wedstrijd. Het is ook leuk dat we een hechte familie blijven die geregeld samen brainstormt over nieuwe dingen."

Lees meer