2 Arnold Wittenberg wordt waarschijnlijk schepen van Cultuur.
Foto's Ton Wiggenraad Arnold Wittenberg wordt waarschijnlijk schepen van Cultuur.

Kleinzoon treedt in voetsporen van grootvader

Arnold Wittenberg van Hoogstraten Leeft lijkt definitief in de voetsporen van zijn grootvader te treden. Arnold Van Aperen was tussen 1989 en 2012 burgemeester van Hoogstraten, maar liet toen de sjerp aan Tinne Rombouts van CD&V. Die laatste belandt nu terug in de oppositie na de verkiezingsoverwinning van Hoogstraten Leeft.


"Het was een complete verrassing eigenlijk, want ik had persoonlijk op een 500-tal stemmen gehoopt, maar uiteindelijk haalde ik er 1.202. Pure waanzin eigenlijk. Ik ben er enorm trots op."


De verdeling van de bevoegdheden binnen het nieuwe schepencollege liggen nog niet helemaal vast. Michel Jansen (N-VA) zou onder meer ruimtelijke ordening krijgen. Jos Martens van Hoogstraten Leeft zou dan weer mobiliteit en openbare werken onder zijn hoede nemen. Katrien Brosens onder meer lokale economie. "De afspraak is een beetje gemaakt dat iedereen de bevoegdheden krijgt die in de lijn van de interesses liggen", aldus Wittenberg. "Ikzelf zal dus waarschijnlijk cultuur voor mijn rekening nemen. We hebben er in geval zin in. We beseffen dat het loodzware jaren zullen worden, want we moeten nog veel leren en mogen ons verwachten aan een staalharde oppositie." (VTT)

2 Zijn grootvader Arnold Van Aperen was tussen 1989 en 2012 burgemeester.
ton wiggenraad Zijn grootvader Arnold Van Aperen was tussen 1989 en 2012 burgemeester.

Lees meer