Tijl en Nele op stap voor ministoet

Het Tijlcomité in Turnhout organiseert zaterdag een Mini-Tijlstoet in het stadscentrum. "Inwoners en bezoekers krijgen zo al een bescheiden voorproefje van de Tijlstoet in 2015", zegt Jean-Pierre Maes van het Tijlcomité.

Tijl, Nele en Lamme Goedzak trekken zaterdag 20 september samen met enkele kleinere delegaties van verenigingen door de Gasthuisstraat, Grote Markt en Herentalsstraat. "Tijdens hun wandeling krijgen ze het gezelschap van verscheidene MINI's en een kleine reclamestoet. Vandaar ook de naam mini-Tijlstoet", zegt Jean-Pierre Maes. "Op de parking van hypermarkt Carrefour geven de deelnemende verenigingen een kleine show van wat ze in hun mars hebben en wat er volgend jaar van hen mag verwacht worden. Met deze generale repetitie willen Tijl en Nele de inwoners van Turnhout al een beetje warm maken voor de Tijlfeesten van 25, 26 en 27 september 2015."


De Tijlstoet van volgend jaar zal de apotheose worden van een heel weekend Tijlfeesten. Het Tijlcomité hoopt daarvoor de Grote Markt drie dagen lang in te mogen palmen. Als de marktkramers tenminste willen wijken. (JVN)

Lees meer