2 Thibault woont pas twee maanden samen met zijn vriendin Kiana in Veurne
JHM Thibault woont pas twee maanden samen met zijn vriendin Kiana in Veurne

Thibault (26) ging iets drinken voor zijn verjaardag, maar vecht nu voor zijn leven na zinloos geweld

De 26-jarige Thibault Schamp uit Veurne vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis. Afgelopen weekend werd hij het slachtoffer van zinloos geweld. Hij was op de Appelmarkt met vrienden zijn verjaardag aan het vieren toen hij rond 5 uur ’s ochtends door twee mannen zwaar toegetakeld werd. Hij kreeg klappen op zijn hoofd en een priem in zijn schouder. “De dokters moesten een gat in zijn schedel maken om de druk op zijn hersenen te verminderen. Nu is het bang afwachten hoe dit afloopt”, zucht vader Joost Schamp. Er zijn twee daders aangehouden.

De feiten gebeurden zondagochtend ter hoogte van de Appelmarkt aan de cafés Oud Veurne en Pietje Pek, aan het steegje naar de Ooststraat. Thibault was er met enkele vrienden iets gaan drinken voor zijn 26ste verjaardag. Alles verliep in een gemoedelijke sfeer, maar dat veranderde toen de vrienden twee andere mannen kruisten. Wat er precies gebeurde, is nog onduidelijk. Opeens geraakte Thibault verwikkeld in een schermutseling met de twee mannen. Een van hen zou daarbij op de rug van Thibault gesprongen zijn en hem zware vuistslagen hebben toegediend. Thibault werd nadien zwaar versuft naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht waar de artsen vaststelden dat zijn toestand zeer ernstig was. De jongeman was blijkbaar ook nog met een priem in de schouder gestoken. Op röntgenfoto’s werd zelfs een gebroken beentje in de schouder ontdekt.

We kunnen helaas niets anders doen dan bang afwachten. Het is te hopen dat onze jongen het haalt. Net vandaag vieren we zijn 26ste verjaardag

Papa Joost Schamp

Bang afwachten

De vader van Thibault was op het moment van de feiten net op reis. “Ik zat in Spanje om mijn hobby als fotograaf van vogels te beoefenen”, vertelt papa Joost zwaar aangeslagen. “Zondag belde ik mijn vrouw om haar een vrolijk Pasen te wensen. Toen bleek dat ze op de spoedafdeling van het ziekenhuis was en Thibault er héél slecht aan toe was. Ik ben halsoverkop teruggekeerd met een extra vlucht. Thibault werd intussen in een kunstmatige coma gebracht, want de slagen op zijn hoofd hebben zware gevolgen gehad. Door de klappen is de druk in zijn hersenen enorm gestegen. De dokters moesten een opening in zijn schedel maken om een drainage te steken en de druk te verlagen.”

“Zijn toestand is momenteel nog kritiek. Pas vrijdag willen ze proberen hem uit de coma te halen en onder de scanner te leggen. Maar de gevolgen zijn nog onduidelijk. We kunnen helaas niets anders doen dan bang afwachten. Het is te hopen dat onze jongen het haalt.”

“Net vandaag, dinsdag, vieren we zijn 26ste verjaardag. Hopelijk kunnen er nog vele volgen. We weten niet wat er precies gebeurde die ochtend. Thibault is in ieder geval een graag geziene gast in Veurne en absoluut geen ruziemaker. Hij gaat regelmatig met vrienden iets drinken. Hij werkt als verkoper bij Vandermeeren en woont sinds twee maanden samen met zijn vriendin Kiana in Veurne. Iedereen is erg aangeslagen, niemand kan het begrijpen.”

Twee verdachten aangehouden

Na het incident kwam de politie ter plaatse voor verhoren en om een sporenonderzoek te doen. Daarbij werden ze geholpen door camerabeelden van in de buurt waarop de twee verdachten duidelijk te herkennen waren. Het zouden ook geen onbekenden zijn voor de politie. Al vrij snel slaagde de politie er in om twee verdachten op te pakken. Zij werden gisteren voor de onderzoeksrechter geleid en zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Veurne, geboren in 1986 en 1987. Ze zijn aangehouden voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, laat het parket weten.

2 De feiten vonden plaats op de Appelmarkt
Google Maps De feiten vonden plaats op de Appelmarkt

135 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • wim CLAES

    De jongeman was blijkbaar ook nog met een priem in de schouder gestoken? is dit nog normaal gedrag? ze zijn zeer goed gekend bij de politie en het gerecht? Wanneer gaat justitie zichzelf serieus nemen?

  • annie laureys

    Zo n soort gaat niet uit om plezier te maken , ze kennen alleen criminaliteit. Hopelijk is hij snel weer beter

Lees meer