2 De toekomstige uitbaters van 'Het Speelboerderijtje': Christine Bertens en haar man Rainier, met dochter Evelyn Braem en haar drie dochters Bau, Mila en Hailey.
Lukas De toekomstige uitbaters van 'Het Speelboerderijtje': Christine Bertens en haar man Rainier, met dochter Evelyn Braem en haar drie dochters Bau, Mila en Hailey.

Voormalige ranch krijgt tweede leven

Kinderdagverblijf met 45 opvangplaatsen, een binnen- en buitenspeeltuin en boerderijdieren op één site.

De vroegere site van de ranch St. Ann in Koningslo krijgt een nieuw leven. Er komt een kinderdagverblijf met 45 opvangplaatsen, een binnen- en buitenspeeltuin én een kinderboerderij. “We willen iets creëren voor de mensen van onze wijk”, zeggen Christine Bertens en dochter Evelyn Braem, die ‘Het Speelboerderijtje’ samen gaan uitbaten.

De ranch St. Ann in de Keelstraat was jaar en dag een aantrekkingspool in de wijk Koningslo. Er werden heel wat dieren gehouden en dat lokte veel jonge gezinnen naar het domein. Lama’s, herten, emoes, flamingo’s: je vond ze er allemaal terug. Zelfs zebra’s voelden zich er thuis. Zij maakten naam voor zichzelf door een paar jaar geleden te ontsnappen en het hele Vilvoordse stadscentrum op stelten te zetten.

2 Drie jaar geleden ontsnapten drie zebra's uit de ranch en zetten Vilvoorde centrum op stelten.
Dimitri Berlanger Drie jaar geleden ontsnapten drie zebra's uit de ranch en zetten Vilvoorde centrum op stelten.

De sluiting van de ranch drie jaar geleden betekende dan een verlies voor de wijk. De eigenaars hielden het voor bekeken en verkochten hun dieren. Sindsdien verloederde het domein.

Tot Christine Bertens en dochter Evelyn Braem langskwamen. “Wij baten momenteel al twee kinderdagverblijven uit in de regio: De Pamperkontjes in Wemmel en Chef Tut in Strombeek-Bever. Toen we op onze zoektocht naar een geschikte locatie voor een derde kinderdagverblijf langs de ranch reden, zagen we meteen een grote opportuniteit. Het is een ideale combinatie van kinderopvang met kinderboerderij en wat speelgelegenheid voor de kinderen.”

Al twee jaar bezig

Ook de erfgename was wel te vinden voor het idee. "Vooral het feit dat we opnieuw dieren zouden houden, betekent voor haar een mooie herinnering aan haar vaders droom. Ondertussen zijn we al twee jaar bezig met plannen maken, toestemmingen vragen aan de stad, ...”

We willen de kindjes en hun ouders opnieuw laten buiten komen en in contact brengen met elkaar. Vallen, opstaan, ontdekken en vooral spelen, spelen, spelen is dan ook ons motto

Uitbaters Christine en Evelyn

“Ons doel: iets creëren voor het algemeen belang, voor de mensen van onze wijk en de nabije omgeving. Ons concept is uniek en we kennen geen andere voorbeelden in ons land. We willen de kinderen op een veilige manier laten kennismaken met de natuur en de dieren. De kindjes van zowel de kribbe als de speeltuin krijgen toegang tot ons meer dan een hectare grote park en speeltuin waar ze rechtstreeks in contact zullen zijn met onze diertjes."

De uitbaters willen een alternatief bieden voor de televisie en het gamen thuis. "We willen de kindjes en hun ouders weer laten buiten komen en in contact brengen met elkaar. Vallen, opstaan, ontdekken en vooral spelen, spelen, spelen is dan ook ons motto. Ook scholen, verenigingen en groepen zijn welkom.”

Papa Rainier Braem en Kevin Casseau, de man van Evelyn, zijn enkele weken geleden al begonnen met de opkuis van het ondertussen volledige verwilderde dierenpark. “Ook zij stappen mee in het project en zijn al even enthousiast als wij. Het wordt dus een échte familiezaak.”

Publiek toegankelijk

Het kinderdagverblijf gaat al open op 1 maart volgend jaar. De opening van de indoorspeeltuin is voorzien in september 2019. Op woensdagnamiddag en tijdens de weekends zullen de speeltuin en kinderboerderij ook publiek toegankelijk zijn.

“Momenteel hebben we hier opnieuw al heel wat geiten, herten, kippen, konijnen en andere kleine boerderijdieren lopen, maar we zijn nog op zoek naar meer beestjes.” Wie een nieuwe thuis zoekt voor een dier, kan contact opnemen via Hetspeelboerderijtje@hotmail.com. Ook met vragen, suggesties, opmerkingen of inschrijvingen voor de nieuwe kinderopvang kan je er terecht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer