Een toekomstbeeld van het woonproject.
Foto RV Een toekomstbeeld van het woonproject.

'Bloesempark' verzoent historisch herenhuis met nieuwbouwcomplex

JBK Projectbouw heeft het woonproject 'Bloesempark' gelanceerd. De renovatie van het historische herenhuis Wynants wordt in het project gecombineerd met een nieuwbouwcomplex dat bestaat uit drie woonblokken.

De eerste werkzaamheden gaan spoedig van start. Op die manier krijgt een statig pand uit 1870 een nieuwe bestemming als 'Bloesempark'. De naam is een verwijzing naar het bloemenspektakel dat er in de lente wordt verwacht. De ligging is vrijwel ideaal, vlakbij verschillende invalswegen, tal van boomgaarden en de Loonse dorpskern.


"Achter deze gevel met rijke lokale historiek gaan weldra 35 ruime parkappartementen met een hoge afwerkingsgraad schuil. De ruime woonoppervlakten variëren tussen de 99,50 en 200 vierkante meter. Dankzij de groengevels, authentieke materialen en de indeling in drie blokvolumes past Bloesempark perfect in de natuurlijke omgeving", zegt Jo Kelchtermans. In het beschermde herenhuis worden drie wooneenheden ondergebracht. "Zo behoudt de villa van bloemkwekerij Wynants zijn ereplek in het straatbeeld", legt Bert Kelchtermans uit.

Natuurvijvers

De beide zaakvoerders wilden het perceel zo groen en recreatief mogelijk invullen. De bewoners en bezoekers van de gemeenschappelijke parktuin zullen kunnen verpozen tussen twee natuurvijvers, wandelpaden en zitbankjes.


Opvallend in het woonproject zijn ook de terrassen met knappe vergezichten over het Haspengouwse heuvellandschap. Ook de grote toegankelijkheid, de ondergrondse parkeergarage en de twee fietsenstallingen behoren tot de troeven.


Burgemeester Danny Deneuker (sp.a) van Borgloon reageert tevreden: "Het woondomein speelt perfect in op de groeiende vraag naar woonluxe in het Haspengouwse groen. Het Bloesempark zal snel ingeburgerd raken", verwacht Deneuker. (BVDH)

Lees meer