Vluchtende aanrijder van fietser had harddrugs gebruikt

De 26-jarige man uit Lanaken, die vrijdagmorgen een 55-jarige fietser had aangereden en voor dood had achter gelaten in de Hoogstraat in Gent, was onder invloed van harddrugs. Dat bevestigt het parket. Sammy C. is voor de onderzoeksrechter geleid en die besliste om hem aan te houden. "Het is ongelofelijk dat hij was weggevlucht", klinkt het bij de familie van slachtoffer Veysel Calinalti.

"Veysel was op weg naar huis", vertelt de familie, die verzamelen heeft geblazen in de Bevrijdingslaan waar de onfortuinlijke man woont. "Hij was juist naar de Vrijdagsmarkt geweest om vis, zoals hij iedere week doet." Rond 7.50 uur ging het op het kruispunt van Hoogstraat met de Peperstraat gruwelijk mis. De fietser werd opgeschept door Sammy C., een man uit Lanaken. De klap moet immens geweest zijn want de plooifiets van het slachtoffer brak in drie delen en lag over het hele kruispunt verspreid. De aanrijder stoof er meteen vandoor. Gelukkig waren er getuigen in de buurt die gezien hadden dat het om een bestelwagen ging. Ze hadden nog net de nummerplaat kunnen noteren.


C. werd uiteindelijk geïdentificeerd en in de boeien geslagen op het parkeerterrein langs de E17 in Kalken. De man was volgens het parket onder invloed van drugs. "En dan gaat het niet om cannabis, maar om harddrugs", klinkt het bij gerechtelijke bronnen. De verkeersdeskundige van het parket onderzoekt nu hoe snel de man door de Hoogstraat scheurde. C. is voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om hem te laten aanhouden.


Het slachtoffer moest in de Hoogstraat ruim drie kwartier gereanimeerd worden. In zeer kritieke toestand brachten de hulpdiensten hem over naar het ziekenhuis.


"Ik begrijp niet dat die bestuurder hem kon achterlaten. Hij is er heel erg aan toe. "Zijn schedel is gebroken, al zijn ribben zijn gebroken. Zijn hele gezicht is verbrijzeld. Gelukkig is hij stabiel, maar de dokters zeggen ons ook dat we moeten afwachten. Het kan van het ene moment op het andere omslaan."


(JEW/DVL/JHM)

Lees meer