Vrouwen takelen liefdesrivale toe: dertig maanden cel gevraagd

Twee vrouwen riskeren een celstraf van dertig maanden en een boete van 3.000 euro nadat ze een derde vrouw bijzonder zwaar toetakelden in haar appartement in Lanaken.

Het slachtoffer had een relatie met een man op wie één van de beklaagden een oogje had, wat meteen het motief voor de feiten zou zijn. Na een telefonische afspraak trokken S.S. en S.G. naar het appartement van de liefdesrivale. Die kreeg een spray in de ogen gespoten en werd bewerkt met een ijzeren staaf. Ze kon uiteindelijk een raam bereiken, waar ze nog maar één uitweg zag. "Ik moest kiezen: afgemaakt worden of uit het raam springen", vertelde ze. "De politie kon ik niet meer bellen, want ze hadden mijn gsm afgenomen. In mijn wanhoop heb ik er dan voor gekozen om uit het raam te springen." Een moedige beslissing, waarbij ze evenwel nog meerdere verwondingen opliep.


De politie vond achteraf bloedsporen in zowat het hele appartement. Het slachtoffer onderging intussen al meerdere operaties en zal mogelijk de rest van haar leven gehandicapt blijven. Daarom vroeg haar advocaat de aanstelling van een deskundige. De twee beklaagden, die inmiddels in Duitsland zouden wonen, daagden niet op in de rechtbank. Vonnis op 13 december. (JEK)

Lees meer