De Sint-Jozefkerk zal plaatsmaken voor vrijetijdshuis De Moer.
ton wiggenraad De Sint-Jozefkerk zal plaatsmaken voor vrijetijdshuis De Moer.

Verbouwingen oude Sint-Jozefkerk gaan van start

De verbouwingen van de Sint-Jozefkerk zullen op maandag 7 januari van start gaan. Ze duren bijna twee jaar. Er komt een vrijetijdshuis voor de gemeente en een nieuwe bibliotheek. De Moer zal halfweg 2020 de deuren openen als vrijetijdshuis.

De kerk dateert uit 1967 en werd gebouwd als parochiekerk van Heieinde. Nadat er een einde kwam aan het parochieleven in 2007, werd de kerk even later ook ontwijd. Intussen zijn de plannen er voor de verbouwing van de kerk. 

Het project is ontworden door Studio Roma uit Kessel-Lo en heeft een kostprijs van 2,1 miljoen euro. Het Agentschap Onroerend Erfgoed subsidieerde hiervan zo’n 600.000 euro.

De bibliotheek, die nu een plaats kreeg in het gemeentehuis, zal al zeker verhuizen naar De Moer. Of de vrijetijdsdiensten ook zullen verhuizen moet eerst nog bekeken worden door CD&V en N-VA.

Doordat het een beschermd gebouw is, zullen zoveel mogelijk materialen hergebruikt worden. De buitenkant van het gebouw zal alvast herkenbaar blijven. Het kruis op de kerk zal wel verdwijnen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer