De deelnemers aan de Viking Run moesten naast bakken modder en obstakels ook de koude trotseren.
Kristof Vereecke De deelnemers aan de Viking Run moesten naast bakken modder en obstakels ook de koude trotseren.

Koudefront extra uitdaging tijdens modderige Viking Run

Deelnemersveld steeds internationaler

Een kleine 10.000 Vikingen namen afgelopen weekend deel aan de zesde editie van de Strong Viking Run in het provinciaal domein van Puyenbroeck. Tussen al die deelnemers steeds meer buitenlanders.

De deelnemers konden kiezen tussen 7, 13 en 19 kilometer. Op zaterdag was er ook een Iron Viking, de marathonafstand. Naast de bakken modder en de zware obstakels vormden de voor april erg koude temperaturen een extra uitdaging. Heel wat Vikings hadden zich vooraf stevig ingeduffeld, maar eenmaal in het water was het bijna onmogelijk de spieren warm te houden. Veel Vikings haalden verkleumd, maar met een grote glimlach, de finish. “Dit is waar we een heel jaar voor trainen. Een beetje koude kan een echte Viking niet tegenhouden”, klonk het achteraf. 

Vreemde tongval

En dat gebeurde dit jaar vaak in een vreemde tongval. Naast een pak Oost-Vlamingen stonden Nederlanders, Fransen en zelfs Duitsers aan de start. De Viking Run maakt zijn reputatie van internationaal sportevenement steeds meer waar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer