Patricia Declerck en Klaas Galle met hun kinderen Romanie, Alexine en Amaury.
Photonews Patricia Declerck en Klaas Galle met hun kinderen Romanie, Alexine en Amaury.

"Ik hou me sterk voor onze kinderen"

PLOTSE OVERLIJDEN PATRICIA DECLERCK (34) GRIJPT ECHTGENOOT ERG AAN

Het plotse overlijden van Patricia Declerck (34), de jonge mama van drie die pas een half jaar geleden damesboetiek Cachet in Desselgem opende, grijpt erg veel mensen aan. "De vele steunbetuigingen doen deugd", zegt haar man Klaas Galle (36). "Ik hou me sterk voor onze kinderen. Hoe het met de modezaak verder moet,weet ik nog niet."

Patricia Declerck werd zondagochtend plots onwel in bed in de woonst boven veilinghuis Galle in de Roterijstraat in Waregem.


"Ik was er bij toen het gebeurde", zegt echtgenoot Klaas Galle. "Het ging allemaal zo snel. Ze was in enkele minuten tijd weg. Ik verwijt de hulpdiensten, die ik meteen opbelde, zeker niets. Ze deden echt alles om haar te redden, maar reanimeren lukte niet meer. Wat er haar precies overkwam en of het eventueel met stress of oververmoeidheid te maken had, weten we niet, maar het was zeker een hartfalen. Maar zo jong... We konden niet eens afscheid van haar nemen..."


De kinderen Alexine (6), Amaury (5) en Romanie (2) verliezen veel te vroeg hun mama.


"We waren intens gelukkig als gezin", vertelt Klaas Galle. "Het is verschrikkelijk wat er ons nu overkomt, maar ik hou me sterk voor de kinderen. We hadden elkaar vroeger al beloofd dat zij altijd het belangrijkste zijn. Patricia verloor namelijk haar papa toen ze 13 jaar was, terwijl ik mijn papa verloor toen ik 22 jaar was. We weten dus hoe het voelt om een ouder te verliezen. Patricia leefde voor haar kinderen. Een uitstekende mama, altijd opgewekt en nooit down. Dynamisch ook en oprecht, eerlijk en vriendelijk. Ze probeerde altijd voor iedereen goed te doen en hield er van om onder de mensen te zijn."

Plannen

"Dat verklaart ook waarom ze zes maanden geleden met damesboetiek Cachet in de Nieuwstraat in Desselgem startte. Patricia zat vol plannen. Zo kochten we recent een pand naast de winkel om de modezaak uit te kunnen breiden. Hoe het nu verder moet met Cachet, weet ik nog niet. De zaak is nu even dicht, maar ik bekijk of het mogelijk is om Cachet verder te laten zetten. Het zou spijtig zijn om wat mijn vrouw opbouwde, verloren te laten gaan. En misschien zal het helpen om haar overlijden te verwerken. Wat veilinghuis Galle betreft, moeten de mensen zich geen zorgen maken. Dat blijft gewoon open", zegt Klaas Galle.


De uitvaartdienst van Patricia Declerck is op zaterdag 21 maart om 10.30 uur in de Heilige Familiekerk in wijk het Gaverke in Waregem. "Ik krijg ongelooflijk veel steunbetuigingen, onder meer ook op Facebook", stelt Klaas Galle. "Klanten én concurrenten tonen hun medeleven. Dat doet veel deugd. We zouden in 2016 tien jaar getrouwd zijn. Het is ons helaas niet gegund..."

Lees meer