2 Het ongeval nadat Rosa onwel werd
Alexander Haezebrouck Het ongeval nadat Rosa onwel werd

Bejaarde bestuurster overleden nadat ze onwel werd achter het stuur

De 83-jarige Rosa Depoortere uit Waregem die maandagnamiddag iets voor 16 uur onwel achter haar stuur werd in de Hoogmolenstraat in Waregem, is overleden. Ze belandde met haar auto tegen een paaltje op de hoek met de Kollebloemstraat en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. “Onze moeder had een hartstilstand gekregen, woensdagavond is ze overleden in het ziekenhuis”, vertelt haar dochter Katrien Van Wynsberghe. 

2 Rosa Depoortere
Alexander Haezebrouck Rosa Depoortere

Rosa Depoortere (83) reed maandag met haar wagen in de Hoogmolenstraat en werd plots onwel. De vrouw week van haar rijbaan af naar rechts en raakte de achterkant van een Suzuki. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een paaltje op de hoek van de Kollebloemstraat met de Hoogmolenstraat. 

De bejaarde vrouw was buiten bewustzijn en zat scheef in de auto, de brandweer sloeg daarom de zijruit aan de passagierskant stuk om de vrouw uit haar wagen te bevrijden. Rosa werd door de hulpdiensten ter plaatse gereanimeerd en werd na een half uur in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ze was onderweg naar een vriendin en kreeg plots een hartstilstand”, vertelt haar dochter Katrien Van Wynsberghe. “Het was voor ons wel meteen duidelijk dat haar toestand zeer ernstig was. Het overlijden van ons mama komt er pas vijf maanden na het overlijden van onze vader. Vooral voor ons is het niet gemakkelijk omdat we onze beide ouders zo kort na elkaar verliezen.” 

De echtgenoot van Rosa, André Van Wynsberghe stierf op 27 september 2018 op 85-jarige leeftijd. De uitvaart van Rosa Depoortere gaat door op woensdag 20 maart om 10.30 uur in de Sint-Jozefkerk in de Bieststraat in Waregem. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer