Marketingdirecteur Michaël Cornelis van de online bookmaker Bingoal.
Foto Lukas Marketingdirecteur Michaël Cornelis van de online bookmaker Bingoal.

Geste na rampzalig Waregem Koerse

ONLINE BOOKMAKER ZEGT 'SORRY' EN SCHENKT GOKKERS TEGOED VAN 20 EURO

Omdat het nieuwe computersysteem op Waregem Koerse gefaald heeft, doet online bookmaker Bingoal een geste. "Alle gokkers krijgen 20 euro gratis om in te zetten op andere sportwedstrijden", zegt directeur Michaël Cornelis van Bingoal. Ook wie niét op Waregem Koerse was, kan meedoen.

Waregem Koerse moest vorige dinsdag een hoogdag worden voor de wedrennen, maar het draaide anders uit. Het nieuwe computersysteem van Bingoal liet het vaak afweten. Er stonden lange wachtrijen aan de 140 terminals op de Gaverbeekhippodroom. Velen konden zelfs helemaal niet wedden. Om de imagoschade te beperken, grijpt Bingoal nu in. "We betreuren de problemen. Dan moeten we absoluut rechtzetten", meldt marketingdirecteur Michaël Cornelis.


Wie naar de website van Bingoal surft en de promocode 'waregem2015' intikt, kan voor een bedrag van 20 euro gratis gokken op andere sportwedstrijden. Bovendien krijg je een 'sorry' te zien op het computerscherm. Ook wie niét op Waregem Koerse aanwezig was, kan de promocode gebruiken. "We wilden eerst de nummers op de goktickets van Waregem Koerse gebruiken. Dat kan niet meer, want de meeste papiertjes liggen al lang in de vuilnisbak", vervolgt Michaël Cornelis.


"Dat geldt ook voor de toegangskaarten van Waregem Koerse. We beslisten daarom om deze promo-actie naar iedereen open te trekken en zien dat veel mensen al de promocode gebruikten. Of we nu geen stormloop krijgen naar die 20 euro gratis? Dat kan, maar de actie loopt maximum twee weken. Als het echt te veel wordt, kunnen we de actie ook vervroegd stopzetten."

Geen verlies

De koninklijke Waregemse koersemaatschappij reageert tevreden. "Voor alle duidelijkheid, wij hebben Bingoal niét verplicht om een dergelijke actie op poten te zetten, ze doen dit uit eigen beweging", zegt adjunct-secretaris Jan Van den Broecke. "Het is een mooie geste. Die 20 euro stemt overeen met de waarde van een toegangskaart voor Waregem Koerse. Ik wil er trouwens op wijzen dat de koersemaatschappij géén financieel verlies lijdt. Bingoal neemt allesop zich. We hebben hierover een overeenkomst getekend", aldus Jan Van den Broecke.


Michaël Cornelis maakt zich sterk dat een gokje wagen op Waregem Koerse op 30 augustus 2016 wel gesmeerd zal lopen.


"Er waren vorige dinsdag problemen met het datacenter in Leuven én de internetverbinding. We zijn aan het uitzoeken hoe we dat volgend jaar kunnen voorkomen, want Waregem Koerse is met minstens 30.000 toeschouwers goed voor een groot zakencijfer."

Lees meer