11 Laurent luisterde uitgebreid naar de uitleg van Sophie.
Henk Deleu Laurent luisterde uitgebreid naar de uitleg van Sophie.

Sophie betovert prins Laurent met LEGO: “U bent uniek. Een tweede vrouw zoals u bestaat niet”

Therapeutische kracht van beroemde bouwblokken overtuigt prins

Sophie Deprez (41) uit Tiegem, boegbeeld van de LEGO-expo Rock That Block, betoverde zaterdagnamiddag prins Laurent, door hem te overtuigen van de therapeutische kracht van de beroemde bouwblokken. “U bent een unieke vrouw. U speelt een belangrijke sociale rol”, vertelde prins Laurent (55). Zijn zoon Nicolas (13), fan van LEGO, keek zich ondertussen de ogen uit op de expo.

Ze is een buitenbeentje, Sophie Deprez. Ze heeft LEGO nodig om te ontspannen omdat ze als hoogsensitieve vrouw alle mogelijke prikkels meteen opneemt. Ze legde op Rock That Block in OC Nieuwenhove bij Waregem aan prins Laurent uit dat LEGO ook helpt om bijvoorbeeld mensen met autisme of ADHD tot rust te brengen. Ze vertelde verder honderduit over haar ‘toverblokjes’: een initiatief om LEGO-setjes aan zieke kinderen en kinderen met een moeilijke thuissituatie te schenken. “Met LEGO spelen is een soort afleiding, het laat je toe om even al je zorgen te vergeten”, vertelde Sophie. “En zieke kinderen die met LEGO spelen, leren zo zelfs hun pijn te kanaliseren. We leven in een wereld waar kinderen overspannen zijn. Ze worden, door het onrealistische perfecte leven dat op sociale media wordt gepredikt, veel te snel volwassen. Ze hebben vijf hobby’s en moeten altijd mooie kleren dragen. Laat een kind toch een kind zijn. En speel als ouders samen met je kind(eren) met LEGO. Het versterkt de band. Je zoekt samen de juiste blokjes en werkt aan een plan om het bouwen tot een goed einde te brengen. Het is niet alleen maar spelen, het is veel meer dan dat.”

11 Nicolas is gek op minifiguurtjes.
Henk Deleu Nicolas is gek op minifiguurtjes.

Onder de indruk

Prins Laurent, die uitgebreid de tijd nam om naar Sophie te luisteren, was zwaar onder de indruk. “U bent uniek. Een tweede vrouw zoals u bestaat niet. Ik ben hier voor u en om uw initiatief te steunen (Sophie schreef een brief naar de prins waarin ze ‘toverblokjes’ voorstelde, red.). U zegt dat u een ‘outcast’ bent (Sophie werd als kind gepest, red.). Wel, dan zijn we met twee. Uw project mag veel meer weerklank krijgen wat mij betreft, internationaal zelfs. Er is nog altijd veel goeie wil in de wereld, maar er zijn ook meer en meer problemen in de wereld. Mensen moeten geholpen worden. U speelt hierin een belangrijke, sociale rol. Als u nog eens naar een ziekenhuis gaat met LEGO-setjes, laat het mij zeker weten. Ik beloof u dat ik mee zal gaan, als steun”, aldus de prins.

11 De jongen amuseerde zich kostelijk.
Henk Deleu De jongen amuseerde zich kostelijk.

Superman

Sophie Deprez was aangenaam verrast door de openheid van Laurent. “De prins was heel sociaal, eerlijk en ‘down to earth’. Duidelijk een papa die zich over de toekomst van onze jeugd bekommert”, vertelde ze tevreden. Nicolas, zoon van prins Laurent, amuseerde zich kostelijk op de expo. Hij had een voorkeur voor minifiguurtjes. Nicolas nam na lang twijfelen een donkerblauwe Superman en Jor-El, de biologisch vader van Superman, mee. Nicolas kreeg ook de drie mascottes van Rock That Block – Rob, Tim en Bea – mee naar huis. Zijn papa betaalde er 11 euro voor. “Als Nicolas aan een LEGO-setje begint, laat hij het niet meer los”, glimlachte Laurent. Tot slot: Sophie Deprez maakte van de prinselijke aanwezigheid ook gebruik om haar zoektocht naar een clubhuis, om er samen LEGO te spelen, in de kijker te zetten. “We gaan haar vraag zeker bespreken”, vertelde CD&V-schepen en Nieuwenhovenaar Philip Himpe. Wie Rock That Block nog wil bezoeken: dat kan vandaag zondag nog van 10 tot 17 uur in het OC in de Kerkhofstraat. De inkom is 3 euro. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis binnen. Info: www.facebook.com/RockThatBlock en www.rockthatblock.be.

11 Nicolas nam onder meer de drie mascottes van Rock That Block mee: Rob, Tim en Bea.
Henk Deleu Nicolas nam onder meer de drie mascottes van Rock That Block mee: Rob, Tim en Bea.
11 Nicolas, bij de stand van Star Wars.
Henk Deleu Nicolas, bij de stand van Star Wars.
11 Sophie geeft uitleg over de blokjes, aan Laurent en Nicolas.
Henk Deleu Sophie geeft uitleg over de blokjes, aan Laurent en Nicolas.
11 Laurent bewonderde de prachtige bouwwerken.
Henk Deleu Laurent bewonderde de prachtige bouwwerken.
11 LEGO kan echt mooi zijn, weet ook Nicolas.
Henk Deleu LEGO kan echt mooi zijn, weet ook Nicolas.
11 Laurent nam veel kiekjes, met zijn smartphone.
Henk Deleu Laurent nam veel kiekjes, met zijn smartphone.
11 LEGO, dat is alle details in u opnemen.
Henk Deleu LEGO, dat is alle details in u opnemen.
11 En uitdokteren hoe je precies moet bouwen.
Henk Deleu En uitdokteren hoe je precies moet bouwen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Victor Munster

    Hij zou zich wat meer van die kant mogen laten zien in plaats van het eeuwige verongelukte, benadeelde en zelfgerechtigd koningskind uit te hangen.

  • irene van impe

    Leve Laurent! heel sympatiek!

Lees meer