3 Co-working in Agropolis te Kinrooi
RV Co-working in Agropolis te Kinrooi

Bar d’Office wil Limburgers uit de files halen met
nieuwe coworkinglocaties

Van Voeren tot Knokke en van Adinkerke tot Wellen wil het overkoepelend netwerk voor Vlaamse en Brusselse coworkinglocaties een oplossing bieden voor de groeiende mobiliteitsproblemen. Een netwerk van professionele coworkinglocaties moet de zelfstandige ondernemer of ondernemende werknemer uit de files halen. Bar d’Office verwezenlijkt nu een eerste stukje van die droom door officieel Bar d’Office in Limburg te lanceren. 

Bar d’Office ontpopt razendsnel in Limburg. Maar liefst 4 nieuwe coworkinglocaties uit de gemeenten Wellen, Kinrooi, Houthalen-Helchteren, Genk  en Lommel sloten zich de afgelopen periode aan bij het netwerk. “Probeer vanuit Limburg in de spits maar eens in Antwerpen te geraken en laat ons maar zwijgen over Brussel.” Bart Scheenaerts, drijvende kracht achter Bar d’Office, weet met welke mobiliteitsproblemen de Limburger kampt. “Daarnaast is voor een Limburger thuiskomen erg belangrijk, zelfs ik als niet-Limburger ervaar het hartelijke welkom elke keer opnieuw. Alle coworkinglocaties in ons netwerk bieden dat warme thuisgevoel aan.”

3 Co-working in Wellen
RV Co-working in Wellen

Laptop tussen de kruimels

Bart Scheenaerts ziet vandaag twee doelgroepen. “Je hebt als eerste groep de bedrijven die niet willen dat hun mensen tijd verliezen op de baan, maar ook niet dat ze met hun laptop tussen de kruimels aan de ontbijttafel moeten gaan zitten of onderweg in een wegrestaurant. In de professionele omgeving van een Bar d’Office kan een werknemer tussen twee afspraken door rustig werken of vergaderen.” Een coworkinglocatie biedt dus tal van mogelijkheden voor zowel werknemers als hun werkgevers. Werknemers kunnen in een professionele locatie vlak bij huis werken waar ze toegang hebben tot dezelfde faciliteiten als op kantoor. Verder krijgen ze het vertrouwen en de flexibiliteit van hun werkgever om hun dag zo efficiënt mogelijk in te delen. Werkgevers besparen dan weer extra kosten door het aantal satellietkantoren te verminderen, een lagere bezettingsgraad op kantoor en werknemers die geen uren in de file staan.  Coworkinglocaties werden tot nu toe voornamelijk gebruikt door start-ups, zelfstandigen, freelancers en kleine bedrijven. Zij blijven een belangrijke doelgroep: ‘Iedere freelancer of zelfstandige is welkom in ons netwerk. Thuiswerken werkt niet voor iedereen. Wij bieden een prima alternatief,’ aldus Bart.

Burgemeester is tevreden

Burgemeester Els Robeyns (sp.a) van Wellen is zeer te spreken over  het initiatief: “ Wellen is een prachtige gemeente en De Bottelarij is de ideale plek om er een werkplek van te maken. Zo zie je maar, niet iedereen moet naar Brussel of Antwerpen om er te gaan werken. Werken dicht bij huis in het groene Wellen wordt zo weer wat meer werkelijkheid. Meer van dat zou ik zeggen”.

3 Co-working in de Bottelarij in  Wellen
RV Co-working in de Bottelarij in Wellen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer