Huwelijksaanzoek in achtbaan (maar de verlovingsring valt wel naar beneden)

Gewoon even op een knie gaan en zijn vriendin Elke ten huwelijk vragen met een verlovingsring? Dat zag Hans Ryckmans uit Wellen niet bepaald zitten. Het mocht best iets spectaculairder zijn. En omdat hij en zijn vriendin grote pretparkliefhebbers zijn, besloot hij haar met een list naar Toverland te lokken. Daar haalde hij plots een trouwring boven in de achtbaan ‘Troy’. Al liet hij de ring tijdens de dolle rit wel naar beneden vallen.

“Onze eerste foto als koppeltje hebben we gemaakt met die achtbaan ‘Troy’ op de achtergrond,” legt Hans Ryckmans uit. "Dat leek me dus wel de ideale locatie voor zo’n aanzoek. Mijn vriendin en ik hebben al twee kindjes, en ze was voortdurend ‘hints’ aan het geven dat het aanzoek stilaan mocht komen. Maar ik vond inderdaad dat het niet te saai mocht zijn. Daarom belde ik naar Toverland, of ik samen met hen een complot mocht opzetten. Gelukkig wilde ze daar helemaal meewerken. Ze stuurden een brief naar thuis, met daarin het bericht dat we zogezegd geselecteerd waren om het 500.000ste ritje in de ‘Troy’ te maken. Het was gewoon een list om haar in die attractie te krijgen. Bovendien zou het zo niet opvallen, als ons ritje gefilmd werd met een actiecamera.”

Nepring

Tot grote verbazing van Elke haalde Hans plots een verlovingsring boven, terwijl de karretjes van de achtbaan naar boven werden getrokken. Haar antwoord op het originele aanzoek was uiteraard meteen ‘ja’. Maar het strafste moest dan eigenlijk nog komen. Want een verlovingsring aandoen tijdens een heftige rit is natuurlijk niet zo makkelijk. Hans liet de ‘ring’ dan ook plots naar beneden vallen, tot grote verbijstering van zijn Elke. “Ook dat maakte deel uit van het spelletje,” gniffelt de creatieve charmeur. “Ik had een nepring meegenomen, en nog een tweede échte verlovingsring op zak gehouden. Het is een spectaculair huwelijksaanzoek of het is het niet.”

Draaimolen op feest

En zo werd het voor Elke Vanratingen meteen echt een rollercoaster van emoties. “Het was mijn langste achtbaanrit ooit,” vertelde ze achteraf. Ze dacht voortdurend aan de ‘ring’ die verloren was gegaan. Maar eens het koppeltje veilig terug aan de grond stond, haalde Hans toch de echte verlovingsring boven. “Het bleef gelukkig een 'ja’, ondanks mijn grapjes,” lacht Hans. “We kunnen nu beginnen aan de voorbereidingen van ons huwelijksfeest. Of dat huwelijksfeest zelf ook zo spectaculair gaat worden? Ik ga mij een beetje inhouden nu”, besluit Hans. “Alhoewel: een draaimolen op ons huwelijksfeest is misschien geen slecht idee? We hebben nog even tijd: want ons huwelijk staat gepland in 2020.” 

2 Gelukkig had Hans na afloop nog een echte trouwring voor zijn Elke
RV Gelukkig had Hans na afloop nog een echte trouwring voor zijn Elke
2 Bij het begin van de rit wist Elke nog niet wat er allemaal zou volgen.
RV Bij het begin van de rit wist Elke nog niet wat er allemaal zou volgen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Zulma Terrana

    Prachtig . Een fijn huwelijk en tof leven samen gewenst .

Lees meer