De gemeente is voorbereid op de komende winter (archiefbeeld).
Baert Marc De gemeente is voorbereid op de komende winter (archiefbeeld).

Strooiplan klaar voor winterweer

Om goed voorbereid te zijn op het winterweer heeft de gemeente een lokaal strooiplan opgemaakt, waarin is vastgelegd welke straten eerst moeten gestrooid worden bij sneeuwval of ijzel. 

De gemeente beschikt over een strooiwagen, die indien nodig ook ‘s nachts wordt ingezet. Het is dan ook onmogelijk om elke straat of wijk van Wemmel aan te doen dus worden er vooraf prioriteiten bepaald. De hoofdwegen waar veel verkeer voorbijkomt, zoals Zijp en Rassel, krijgen de prioriteit. Ook schoolomgevingen, de omgeving van de Residentie en de Markt staan hoog op het lijstje. Afhankelijk van de ernst van de ijzel of sneeuwval worden nadien ook nog andere straten aangepakt. Voor de gewestwegen zoals de Kaasmarkt is het Vlaams gewest verantwoordelijk. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer