Bellewaerde
rv Bellewaerde

Bellewaerde dient nieuwe aanvraag voor achtbaan in

De nv Belpark uit Waver heeft een nieuwe aanvraag ingediend om in Bellewaerde in de loop van volgend jaar een nieuwe achtbaan te laten bouwen. Het diende hiervoor bij de deputatie begin dit jaar al een aanvraag voor een omgevingsvergunning in. Belpark trok de aanvraag echter in na een discussie met het Agentschap Natuur en Bos over een aantal bomen dat daar zou verdwijnen.

Nu er hierover een regeling is getroffen, volgde een nieuwe aanvraag. Momenteel loopt nog tot en met 11 mei het openbaar onderzoek en kan iedereen bezwaar indienen. Als locatie voor de achtbaan is gekozen voor het bosrijke deel van de ‘Canadazone’.

Het recreatiepark Bellewaerde omschrijft de nieuwe attractie als ‘een familiecoaster die zich deels boven land en deels boven het water zal bevinden’. De metalen achtbaan zou komen in het themagedeelte Canada, tussen de Piratenboot en de verblijven van de amoerluipaarden.

Eigenaar van het familiepark Bellewaerde is Companie des Alpes, een Franse investeringsmaatschappij. De nieuwe plannen zijn alvast opmerkelijk. Eerst is er tegen deze zomer de opening van het nieuwe Bellewaerde Aquapark, goed voor een investering van maar liefst zeventien miljoen euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer