Schepen Bert Verhaeghe (Open Vld) bij het terrein langs de Ooststraat waar de woningen komen.
Foto Petit Schepen Bert Verhaeghe (Open Vld) bij het terrein langs de Ooststraat waar de woningen komen.

Doorbraak voor bouwproject op voormalig voetbalveld

Het dossier rond de toekomstige verkaveling op het voormalige voetbalterrein van Eendracht Wervik in de Ooststraat sleept al jaren aan, maar nu is er een doorbraak. Het schepencollege heeft de opdracht voor het bouwen van minimaal 36 woningen gegund aan Catteeu uit Lo-Reninge.

Het terrein heeft een oppervlakte van 1,5 hectare. De nieuwe verkaveling zal de stad niets kosten, want de private partner moet ook zorgen voor de wegen- en rioleringswerken en de aanleg van de omgeving. Het gaat om een Publiek Private Samenwerking (PPS). Bedoeling is dat die overeenkomst ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeenteraad begin oktober. Daarna kan de bouwvergunning worden aangevraagd. "We hopen dat er in de loop van volgend jaar op het terrein al beweging zal zijn", aldus schepen van Wonen Bert Verhaeghe (Open Vld).

Groene ruimte

"De ontwikkelaar is een familiaal bedrijf met een aantal referenties in de Westhoek. En voor alle duidelijkheid: de stad zal de bouwgrond verkopen en we zullen dat proberen te doen aan een zo laag mogelijke en correcte prijs. We laten de bouwgrond niet verkopen door de ontwikkelaar om speculaties tegen te gaan. De kopers zullen aan de stad trouwens geen btw moeten betalen", aldus de schepen. "Het concept blijft ongewijzigd. Er komen geen garages rechtstreeks bij de woningen. Wel komen er parkeervelden. Iedereen zal een eigen tuin hebben en er komt ook een gemeenschappelijke tuin. De plannen bepalen ook een grote, groene ruimte die eigendom van de stad blijft. Die groene ruimte kan dus ook gebruikt worden door de kleuters van vrije basisschool De Graankorrel." Naast de ingang van die wijkschool bevinden zich garages en aan de straatzijde ook nog een deel bouwgrond. De stad zal onderhandelen met de eigenaar om die grond te kopen. "We zullen daar opmetingen laten doen en de waarde van dat perceel laten schatten", zegt de schepen. "Daar kunnen woningen of garages komen." Er komt nog een infovergadering voor de buurtbewoners. Zo is er goed nieuws voor de bewoners van een deel van de Vredestraat, want parallel met de verkaveling komt achter hun woningen een garageweg. (DBEW)

Lees meer