4 Frank Deboosere promoot fluohesjes  en wordt verwelkomd in Wetteren.
Didier Verbaere Frank Deboosere promoot fluohesjes en wordt verwelkomd in Wetteren.

Frank Deboosere promoot fluohesjes op de fiets

“Ik zit steeds als een verlichte kerstboom op de fiets”

Weerman Frank Deboosere werd maandagochtend door tientallen kinderen in fluohesjes opgewacht op de nieuwe fietsersbrug in Wetteren. Frank reed gisteren een tocht door Vlaanderen met de fiets naar aanleiding van de Fluodag van vzw Xiu. 

De vereniging werd tien jaar geleden opgericht door ouderverenigingen in Kortrijk naar aanleiding van tragische ongevallen met fietsers. Sindsdien sloten meer dan 180 secundaire scholen aan om jongeren warm te maken zich meer zichtbaar te maken onder de slogan Xiugraag (Ik zie u graag). 

Weerman Frank Deboosere, zelf een fervent fietser, steunt de actie graag. “Ik ga steeds aan een ‘verlichte kerstboom’ de weg op. Ik zie vaak kinderen helemaal in het donker fietsen en dat is niet oké. Want jaarlijks sterven tot 15 kinderen in het verkeer omdat ze niet zichtbaar zijn. En er vallen meer dan duizend gewonden. Dat kan vermeden worden als we allemaal lichtjes worden in het donker”, stelt Deboosere. 

Hij ging de uitdaging aan om 150 kilometer te fietsen tussen Waregem en Tessenderlo. “Een tocht met hindernissen. Niet enkel door het slechte weer, maar ook door een pijnlijke knie. Er is zelfs al een bezemwagen aan te pas gekomen. Maar het belangrijkste is dat we vandaag reclame maken voor zichtbaarheid in het verkeer. Als ik zie dat hier in Wetteren veel jongeren in fluo staan, dan zijn we op de goeie weg.”

4 Frank Deboosere promoot fluohesjes op promodag van Xiugraag en wordt verwelkomd in Wetteren.
Didier Verbaere Frank Deboosere promoot fluohesjes op promodag van Xiugraag en wordt verwelkomd in Wetteren.
4
Didier Verbaere
4
Didier Verbaere

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer