De Retro Vrienden verzamelen vanaf 19 mei elke derde vrijdag van de maand op de Markt van Wetteren met een statische oldtimer show.
Foto Didier Verbaere De Retro Vrienden verzamelen vanaf 19 mei elke derde vrijdag van de maand op de Markt van Wetteren met een statische oldtimer show.

Retro Vrienden verzamelen oldtimers op Markt

Elke derde vrijdag van mei tot september verzamelen de Retro Vrienden tientallen oldtimers op de verkeersvrije Markt van Wetteren. Vanaf 19 mei is het plein, beginnend om 17 uur, de verzamelplaats voor een gezellige en nostalgische oldtimer show.

De Retro Vrienden zijn een oldtimerclub uit Herne in het Pajottenland en de Zennevallei. Daar organiseerden ze zo'n meetings sinds hun ontstaan vijf jaar terug.


"Door omstandigheden is het plein in onze thuisbasis niet meer voldoende voor dergelijke initiatieven. Ondertussen is het evenement uitgegroeid tot ruim honderd wagens per samenkomst. Daarom waren we op zoek naar een nieuwe locatie. Aangezien we onder onze 160 leden heel wat leden tellen in de Vlaamse Ardennen en de Gentse rand, kwamen we in Wetteren terecht. We werden hier meteen met open armen ontvangen en kregen de medewerking van de Dienst Toerisme en het stadsbestuur", weet Luc Appelmans, voorzitter van de Retro Vrienden.

Advies

Voortaan vatten ze elke derde vrijdag van de maand post op de Markt. Bezoekers kunnen er gratis genieten van oude auto's, blinkend chroom en ronkende motoren.


"Alle oldtimerliefhebbers kunnen er ook terecht voor advies over wagens, wetgeving, verzekeringen of interessante weetjes over wisselstukken", somt Luc op. Het is echter geen commercieel gebeuren, dus verkoopstanden vind je er niet. Alle wagens en alle merken met een minimum leeftijd van 25 jaar zijn er gratis welkom. Ook brommers, vrachtwagens, legervoertuigen en oldtimer tractoren zijn welkom.


Sponsor en nieuwe uitvalbasis Markt 17 heeft voor elke deelnemende wagen een gratis drankje veil. En je kan er ook lid worden van de Retro Vrienden. Dan geniet je van extra voordelen die het netwerk te bieden heeft en kan je deelnemen aan recreatieve toertochten in binnen en buitenland. Alle info op www.deretrovrienden.be.


(DVL)

Lees meer