Marie De Clerck (CD&V).
Henk Deleu Marie De Clerck (CD&V).

De Clerck geen schepen meer?

CD&V doet het in de volgende legislatuur met acht in plaats van negen in het schepencollege, door de inkanteling van het OCMW.

Dat betekent dat Marie De Clerck, nu op plaats negen met 1.154 stemmen, mogelijk geen schepen meer zal zijn. "De voorkeurstemmen spelen inderdaad een belangrijke rol, maar ik heb eerst nog met iedereen een gesprek", zegt burgemeester Jan Seynhaeve.


"We hakken de knoop donderdag door, op een bestuursvergadering." Zitten in een goeie positie om schepen te worden: Mathieu Desmet (3.135 stemmen), Kevin Defieuw (2.285), Geert Breughe (2.214), Lobke Maes (1.876), Stijn Tant (1.863), Bernard Galle (1.612) en Frank Acke (1.239). Zijn ook verkozen in de raad bij CD&V: Marie De Clerck, Bas Surmont, Luc Defraye, Sofie Mol, Chris Loosvelt, Katleen Messely, Elyn Stragier, Jo Libeer en Hendrik Libeer. Verkozen bij N-VA in de raad: Henk Louf, Hendrik Vanhaverbeke, Heidi Craeynest, Joachim Naert, Filip Daem en Charlotte Bonte. Ook naar de raad: Carlo De Winter, Lien Vanderjeugt, Jelle Stragier en Inge Goemaere bij Groen, voor Vlaams Belang Carine Quidousse en Tommy Vansteenkiste en Francies Debels en Vicky Claeys voor sp.a.

Lees meer