Politie Grensleie onderzoekt de inbraken
Alexander Haezebrouck Politie Grensleie onderzoekt de inbraken

Inbrekers op dievenpad in Wevelgem, 85-jarige bewoonster kan ze verjagen

Inbrekers sloegen vrijdagnamiddag toe bij vier woningen in Wevelgem. In enkele woningen namen ze geld en juwelen mee, behalve bij een 85-jarige bewoonster. “Mijn meter stak het licht aan en is beginnen roepen waarna ze afdropen”, vertelt Nicolas Debaveye.

De inbrekers sloegen vrijdagnamiddag telkens tussen 17.15 uur en 21.10 uur toe in woningen langs De Vlasvink, Hoge Akker en de Kortrijksstraat. In de woning in de Vlasvink was niemand thuis, de inbrekers richtten heel wat schade aan en doorzochten de hele woning. Ze gingen er vooral vandoor met geld en juwelen. Ook in een woning in Hoge Akker raakten de inbrekers binnen door het raam van de achterdeur stuk te slaan. Ze doorzochten alle kamers en gingen er vandoor met juwelen. Toen de inbrekers bij de woning van een 85-jarige bewoonster langs de Kortrijksstraat probeerden in te breken, liep het fout. “Mijn meter lag al in bed toen ze plots hoorde dat iemand de rolluiken probeerde te forceren”, vertelt Nicolas Debaveye. “Die rolluiken zijn vastgemaakt en kunnen niet meer omhoog, uit veiligheid na vorige inbraken. Mijn meter heeft daarna het licht aangestoken, is beginnen roepen en op de ramen beginnen kloppen. Dat schrok de inbrekers duidelijk af, want ze zetten het op een lopen. Ze heeft de twee daders enkel nog zien weglopen. Mocht ze kunnen, ze zou de achtervolging nog hebben ingezet”, lacht Nicolas. “In tien jaar tijd is het toch al de derde keer dat ze met inbrekers te maken krijgt, gelukkig is ze een taaie tante en kan ze dit snel plaatsen.” Ook in een andere woning in Hoge Akker probeerden de inbrekers via de rolluiken binnen te raken. Ook daar hoorde de bewoner lawaai en ging die kijken waarna de daders het op een lopen zetten. Vermoedelijk gaat het telkens om dezelfde daders.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer