Gisteren werd de luchthal opgeblazen.
Foto Lukas Gisteren werd de luchthal opgeblazen.

Dit weekend voor het eerst tennis in nieuwe luchthal Tenza

De 300 leden van tennisclub Tenza beschikken vanaf dit weekend eindelijk vijf overdekte tennisvelden. Gisteren werd een luchthal over de drie openluchtvelden geplaatst. Intussen werd ook gestart met de aanleg van twee padelterreinen.

Tenza beschikt al jaren over een luchtballon waarin in de winter op twee overdekte terreinen gespeeld kan worden. Maar door het hoge aantal leden was het in het winterseizoen drummen om te kunnen tennissen. Daarom besloot het bestuur van de tennisclub om de openluchtterreinen voortaan van begin oktober tot eind maart te overdekken met een luchthal.

Winter

"Zo beschikken we in de winter over vijf overdekte terreinen", zegt een tevreden voorzitter Luc Van Wilderode. "Vanaf dit weekend zal in de nieuwe luchthal getennist kunnen worden. Dankzij die luchthal kunnen we onze leden een pak meer speelgelegenheid geven tijdens de winter."


Intussen is men ook begonnen met de aanleg van twee padelterreinen. Padel is een sport die de voorbije jaren enorm in opmars is. Het is een combinatie tussen tennis en squash. "De officiële opening is voor 28 oktober gepland", aldus nog Van Wilderode.


(RDK)

Lees meer