4 Fotografe Sanne De Block hoort bij de beste 10 Belgische huwelijksfotografen volgens het prestigieuze Fearless Photographers.
Klaas De Scheirder Fotografe Sanne De Block hoort bij de beste 10 Belgische huwelijksfotografen volgens het prestigieuze Fearless Photographers.

Wijnegemse huwelijksfotografe behoort tot wereldtop

Opkijken naar de beste huwelijksfotografen ter wereld en amper twee jaar later er zelf bijhoren. Dat is het verhaal van fotograaf Sanne De Block. Op twee jaar tijd verzamelde ze maar liefst zeven awards van het prestigieuze Fearless Photographers. Daarmee behoort ze tot de top tien huwelijksfotografen in België. “En toch ben ik voor elke trouw nog heel zenuwachtig.”

“Ik heb altijd opgekeken naar de community van Fearless Photographers, maar tegelijk dacht ik ook dat ik dat niveau nooit zou halen. Uiteindelijk kreeg ik het lidmaatschap cadeau van collega-fotografen en stuurde ik toch maar eens een foto in,” vertelt fotografe Sanne De Block uit Wijnegem. Hoe het verder gaat, kan u waarschijnlijk al raden. Ze won met haar eerste ingezonden foto al meteen een award. Het is 2017, en ze zou er niet één maar meteen drie krijgen. 

Fearless Photographers is een wereldwijde groep van huwelijksfotografen. Elk jaar zenden duizenden fotografen hun beste huwelijksfoto’s in in de hoop een award te krijgen. Ook in 2018 stuurde Sanne foto’s in en opnieuw was het prijs. “Recent vernam ik dat ik opnieuw vier awards heb gekregen. Het klinkt nog altijd wat vreemd als ik het mezelf hoor zeggen,” zegt ze bescheiden. 

Milliseconde

De laatste award won ze met een foto waarop twee koppels elkaar innig omhelzen en kussen. Toevallig op hetzelfde moment, in dezelfde houding en met dezelfde intensiteit. “Het waren gasten op het huwelijksfeest. Het jonge koppel was bevriend met het bruidspaar en het ouder koppel waren een nonkel en een tante. Op het moment dat je de foto neemt kan je alleen maar hopen dat je timing perfect zit want er zit nog altijd een milliseconde tussen het moment dat je op het knopje duwt en het moment dat de foto genomen wordt,” vertelt Sanne. 

4 De foto waarmee Sanne haar zevende award binnenhaalde.
Sanne De Block De foto waarmee Sanne haar zevende award binnenhaalde.

Dat alles uiteindelijk zal kloppen, wist ze op dat moment nog niet. “Je hebt geen tijd om je eigen beelden snel even te bekijken. Je bent op een huwelijksfeest en je wil geen moment missen. Als fotograaf moet je alert blijven van begin tot einde. Je kan een huwelijksfeest niet even opnieuw doen hé.” 

Verhaal in één beeld

Pas wanneer Sanne haar foto’s op de computer zag, wist ze het: dit is een bijzondere. “In bijna al die beelden zal je zien dat ik graag met lagen werk en dat ik probeer om met één beeld een heel verhaal te vertellen. Die verhalen zijn soms heel letterlijk, of soms iets subtieler zodat je als toeschouwer zelf een eigen invulling kan geven. Ze zijn toevallig allemaal zwart-wit, want ik werk ook heel graag met kleur.” 

Stress

Ondanks haar zeven awards en een daarbij horende top tien plaats van beste huwelijksfotografen in België, blijft Sanne erg bescheiden. “Elk nieuw huwelijk bezorgt me nog steeds stress. Je moet altijd van nul beginnen, hoeveel awards je ook gewonnen hebt. Pas op, een award krijgen is erg leuk, maar ik vind een tevreden mail krijgen van een koppel nog zoveel meer waard.” 

4 Een andere winnende foto van Sanne.
Sanne De Block Een andere winnende foto van Sanne.
4
Sanne De Block

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer