MECHELEN - Een politiecombi aan het gerechtshof van Mechelen.
David Legreve MECHELEN - Een politiecombi aan het gerechtshof van Mechelen.

Politie vat mogelijke inbrekers: “Naast inbrekersmateriaal ook drugs gevonden”

De lokale politiezone Mechelen-Willebroek heeft in de Breendonkstraat twee mogelijke inbrekers opgepakt. Het duo werd na hun arrestatie ter beschikking gesteld van het parket. In hun auto werd naast inbrekersmateriaal ook nog een gebruikershoeveelheid hasj aangetroffen.

Het duo werd opgemerkt toen zij ’s nachts omstreeks 2.30 uur bijzonder traag gingen rijden wanneer ze een politievoertuig opmerkten. “Op die manier probeerden ze uit het zicht van onze collega’s te blijven”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Uiteindelijk konden wij de wagen tegenhouden en werd het voertuig doorzocht.”

 In de wagen werden onder meer schroevendraaiers, kniptangen, messen en zwarte handschoenen aangetroffen. “De drugs en de materialen werden in beslag genomen, de twee werden meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor”, klinkt het nog. Het duo had volgens de politie geen duidelijk verhaal waarom ze in Willebroek aan het waren rondrijden. 

Het ging om twee mannen van 32 en 42 jaar oud uit het Brusselse. Een van hen, de chauffeur van het voertuig kon geen identiteitsdocumenten voorleggen. Na hun verhoor op het politiekantoor, werden ze ter beschikking gesteld van het parket.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer