Chef-loodgieter ziekenhuis beschuldigd van diefstal uit magazijn

Roddel en achterklap hebben er volgens loodgieter F.H. voor gezorgd dat hij na dertig jaar dienst door het Sint-Augustinusziekenhuis werd ontslagen. Hij zou voor 7.800 euro aan sanitair hebben gestolen om na zijn uren in het zwart te klussen. De procureur twijfelt en vraagt de vrijspraak.

Het Sint-Augustinusziekenhuis pakte eind 2016 de geruchten over de diefstallen van zijn chef-loodgieter aan met een interne audit. Uit het magazijn waren toiletten, thermostaten, kranen en ander sanitair verdwenen. De klusjesmannen wezen chef-loodgieter F.J. met de vinger. Hij was kind aan huis bij de firma Van Marcke en vulde op bestelbonnen materiaal in dat onbruikbaar was in het ziekenhuis.


Advocaat John Maes voor Sint-Augustinus: "Zo werden nest-thermometers besteld, of glazen bedieningspanelen. Die materialen verdwenen uit het magazijn. Eén nest-thermometer werd geïnstalleerd bij een medewerker van Augustinus met wie F.J. volgens collega's een relatie had. Soms ging het zo ver dat voor een simpel lek een volledig nieuw hangtoilet werd aangekocht. Loodgieter F.J. nam klein materiaal uit het magazijn mee naar huis, alsof het snoepjes waren."


Sint-Augustinus raamt de schade op 7.800 euro en eist ook 3.000 euro voor de audit en de morele schadevergoeding. "Dit is maar het topje van de ijsberg", meende Maes.


De procureur is minder overtuigd. Het gebrek aan controle op het materiaal in het magazijn bewijst niet dat loodgieter F.J. zich schuldig heeft gemaakt aan grootschalige diefstal. Zij vroeg de vrijspraak.

Duivenkot

Meer dan terecht, vond advocaat Erik Maes die chef-loodgieter F.J. bijstond. "Het magazijn van Sint-Augustinus was een chaos. Bij mooi weer stond de achterdeur gewoon open en was het daar een duivenkot. Het ziekenhuis probeert dat slechte beheer nu in de schoenen te schuiven van mijn cliënt. Wij vechten zijn ontslag wegens dringende redenen trouwens aan voor de arbeidsrechtbank."


De rechter spreekt zich uit op 24 oktober.


(PLA)

Lees meer